Valstybės kontrolė: A. Landsbergienės ir „Lietuvos energijos“ sutartis buvo teisėta | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖS KONTROLĖ: A. LANDSBERGIENĖS IR „LIETUVOS ENERGIJOS“ SUTARTIS BUVO TEISĖTA

  • 30

Auditą dėl jau nutrauktos „Lietuvos energijos“ įmonės „NT Valdos“ ir Karalienės Mortos mokyklos, kurią valdo konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio žmona Austėja, preliminarios patalpų nuomos sutarties atlikusi Valstybės kontrolė pažeidimų nenustatė.

Pasak Valstybės kontrolės ataskaitos, 2015 metų rugsėjį pasirašyta ir šiemet nutraukta sutartis atitinka teisės aktus, įskaitant ir „NT Valdų“ veiklos tikslus. Auditorių teigimu, sutartyje numatyta nuomos kaina atitiko rinkos kainą.

„Preliminariojoje sutartyje nustatyta nuomos kaina už būsimas administracines patalpas atitiko komercinių patalpų rinkos apžvalgose nurodytą kainą. Tačiau pastebėjome, kad vystytas projektas nebuvo viešintas – toks reikalavimas nebuvo numatytas ir „NT Valdų“ vidinėse tvarkose“, - teigia Valstybės kontrolė.

Kontrolierių teigimu, nuo 2010 metų veikiančių „NT Valdų“ turto valdymo procesas užtruko – jo analizė pradėta 2012 metais, tačiau tik 2015 metų pabaigoje jis suskirstytas į laikytiną, gerintiną (nuomos atžvilgiu) ir parduotiną, o sprendimas parduoti nereikalingą turtą priimtas 2016 metais.

Seimo Antikorupcijos komisija valdančiųjų balsais yra nustačiusi, kad A.Landsbergienė, su bendrove „NT valdos“ pernai sudariusi preliminarią sutartį dėl naujos mokyklos statybos, siekė, kad „valstybės valdoma įmonė savo lėšomis sukurtų jos verslui reikalingą infrastruktūrą ir ją išnuomotų“.

Reaguojant į Seimo pavedimą, „NT Valda“ kovo pabaigoje nutraukė sutartį su A.Landsbergiene, o ši patvirtino, kad nereikalaus baudos, nors sutartis tai numato.

Pati A.Landsbergienė anksčiau žiniasklaidai teigė, kad dabartinių patalpų mokyklai nepakanka, tad su „NT Valdomis“ buvo derėtasi dėl jų išplėtimo. „NT Valdos“ už maždaug 7 mln. eurų būtų pastačiusi naują 8,1 tūkst. kvadratinių metrų pastatą ir išnuomojusi mokyklai.

2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksą mokykla išsinuomojo 2013 metais, mokant maždaug 3 eurus už kv. metrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

XXXL

Vsio zakonno.

Fu

Škykši karalienė MORDA, su savo statytiniu teliuku maustanti Lietuvos žmones, pateikdami save pranašais ir lupantys pinigus jau iš tik ką gimusių vaikų - ir tai moralu, patriotiška, taip "aukotis" dėl Lietuvos. Nekenčia korupcijos - O kaip senojo Ladsbergio tėvas grįžęs iš Amerikos, gavo projektuoti strateginius objektus, kaip tata keliavo su savo ponia po Indijas, Amerikas sovietmečiu, kaip mordos tėvukas "tvarkėsi" su Lįetuvos žemėmis, kaip anūkėlis būdamas visiškas nulis, įšoko į jevroparlamentą, partijos vadus ir aiškina žmonėms kaip jis atveš mums visiems "naują saulę"

Kęstas Br.

Mes - ne vagys, mes durni, kaip bato aulas: Taip pateisino valstybinis auditas kyšį Austėjai Landsbergienei (1 pav.), anūkėlio žmonai. Girdi, valstybinė įmonė, išnuomavusi poniai Landsbergienei darželio patalpas, pradėjo galvoti apie teisingą tų patalpų panaudojimą nuo 2012 metų. 2013-taisias išnuomojo poniai Landsbergienei už tokią žemą kainą, kad 2015-taisiais pati valstybinė įmonė suprato, kad galima gauti iš pastato naudos daugiau, negu gaunama iš ponios Landsbergienės. Durnumas nėra kyšis, ponai ir ponios. Apsimeskite durnais, su džiaugsmu mėtykite kabinetuose šūsnius eurų, ir jums viskas bus atleista, net jei tie eurai yra sužymėti. Tik jokiu būdu nedėkite eurų į degtinės dėžutę ir neslėpkite. Nenustodami keikite kyšininkus, kurie jus visai užkniso (anūkėlio žodeliai). Ir nesakykite, kad Lietuva yra kūmų žemė, kad patriarchui ir kiekvienam jo paršeliui kiekvienas tvartelis eina be eilės. Daugiau apie tai - vis guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS