Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai traukiasi iš Lietuvos asociacijos | KaunoDiena.lt

VILNIAUS PREKYBOS, PRAMONĖS IR AMATŲ RŪMAI TRAUKIASI IŠ LIETUVOS ASOCIACIJOS

  • 1

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai (Vilniaus rūmai) traukiasi iš Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos, praneršė pastaroji.

Narystės Vilniaus rūmai neteko nuo sausio 18 dienos ir dabar gali atstovauti tik savo narių interesams Vilniaus ir Alytaus regione.

Asociacijos prezidento pareigas einantis Sigitas Gailiūnas sako, jog Vilniaus rūmai jau kurį laiką be priežasties ir paaiškinimo nedalyvavo asociacijos veikloje, neprisidėjo prie bendros pozicijos formavimo, nesiekė bendradarbiavimo su kitais rūmais bei nevykdė asociacijos nario pareigų.

„Gavęs Vilniaus rūmų prašymą išstoti iš asociacijos, prezidiumas jį patenkino“, – pranešime sakė S. Gailiūnas. 

Pasak jo, Vilniaus rūmai netenka narystės ir tarptautinėse organizacijose („SMEunited“ ir Association of European Chambers of Commerce and Industry), kuriose Lietuvai atstovauja asociacija.

Visi Vilniaus rūmų deleguoti atstovai atšaukiami iš visų Lietuvos valdžios institucijų, įstaigų arba privačių organizacijų, taip pat asociacijos sudarytų komitetų, komisijų, tarybų, darbo grupių, kuriose atstovavo asociacijai. Vilniaus rūmų narių atstovės, priklausančios Lietuvos verslo moterų tinklui, negalės dalyvauti šio tinklo veikloje.

Asociacija toliau tęs veiklą su 4 regioniniais rūmais bei jų filialais ir atstovybėmis, vienijančiais Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio regionų stambias, vidutines ir smulkias verslo įmones, veikiančias gamybos, pramonės, prekybos, logistikos ir kituose ekonomikos sektoriuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vaikai

valdzioje 33 metus žaidzia smelio dezuteje .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS