VMVT vadovė: visi atleidžiami darbuotojai gaus pasiūlymą dirbti toliau | KaunoDiena.lt

VMVT VADOVĖ: VISI ATLEIDŽIAMI DARBUOTOJAI GAUS PASIŪLYMĄ DIRBTI TOLIAU

Pertvarkant Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT) numatoma naikinti kai kurias pareigybes, tačiau visi atleidžiami darbuotojai gaus naujus darbo pasiūlymus, sako naujoji tarnybos vadovė Audronė Mikalauskienė.

„Informavome Užimtumo tarnybą dėl atleidžiamų darbuotojų, taip pat spalio mėnesį ir lapkritį darbuotojams jau įteikėm pranešimus apie pareigybės naikinimą arba darbo sąlygų keitimą. (...) Lapkričio mėnesį esam pasitvirtinę pareigybių sąrašą ir pradėsime teikti darbuotojams siūlymus“, – Seimo Kaimo reikalų komitete trečiadienį sakė A. Mikalauskienė.

„Jie visi gaus siūlymus į kitas pareigybes, nė vieno fiziškai atleisto žmogaus nėra“, – kalbėjo ji.

Lietuvos veterinarijos gydytojų asociacijos prezidentas Audrius Kučinskas teigė, kad apie 30 proc. tarnybos darbuotojų neplanuoja toliau dirbti. Pasak jo, jau dabar jaučiama, kad tarnybos veterinarinės paslaugos yra „atitolinamos“ nuo paprastų gyventojų ar ūkininkų.

Jie visi gaus siūlymus į kitas pareigybes, nė vieno fiziškai atleisto žmogaus nėra.

 

„Buvęs vadovas viešai sakė, kad trūksta 150 darbuotojų. Jūs atleidžiate visus ir, mūsų žiniomis, apie 30 proc. darbuotojų neplanuoja grįžti. (...) Mes ir dabar susiduriame su stygiumi kontroliuojančių specialistų“, – komitete sakė A. Kučinskas.

„Antras dalykas, jūsų darbuotojai jau važiuoja 100–150 kilometrų į patikrinimus, tai nenormali situacija. (...) Kaip garantuojate jaunų žmonių priėmimą, nes deklaruojate, kad privalumą turės naujai įdarbinti – įvairios kompetencijos, trejų metų stažas, biurokratiniai teisiški dalykai, bet darbuotojų trūksta, žmonių trūksta, mes gauname užklausimus reklamuoti, kviesti gydytojus jungtis į VMVT tarnybą. Ar nešaunate sau į koją, kad galiausiai neturėsite, kas dirba?“, – svarstė asociacijos prezidentas.

A. Mikalauskienė pripažino, kad tarnyboje šiuo metu yra 150 laisvų darbo vietų, tačiau darbuotojų netrūksta. Pasak jos, vienintelė kliūtis pritraukti darbuotojų – per mažas atlyginimas.

„Į koją sau nešauname, darbuotojų netrūkstame. Yra 150 laisvų etatų, darbuotojų turime 900. Vienintelė sritis, kur trūksta darbuotojų – veterinarinėje priežiūros skerdykloje. (...) Nežinau, apie kokį 30 proc. kalbate, tikėtina, gali būti, kad kai kurie darbuotojai nesutiks su teikiamais siūlymais, nes gal ir anksčiau galvojo apie pokyčius, darbo pakeitimą“, – sakė VMVT vadovė.

Į koją sau nešauname, darbuotojų netrūkstame. Yra 150 laisvų etatų, darbuotojų turime 900.

 

„Kas liečia jaunus žmones, pagrindinė priežastis – darbo užmokestis o ne kitos sąlygos, nes rinkoje darbo užmokestis veterinarijos gydytojui privačioje klinikoje yra dvigubai didesnis nei valstybės tarnyboje. Darome viską, kad atlyginimas būtų patrauklesnis“, – pridūrė ji.

A. Mikalauskienės teigimu, pertvarkant tarnybą jos padalinių skaičius mažinamas 33 (47 proc.), vadovaujančių darbuotojų skaičius – 51 (37 proc.).

Pasak tarnybos vadovės, nuo liepos pabaigos, kai Vyriausybė patvirtino tarnybos pertvarką, buvo informuojamos ir konsultuojamos profsąjungos, patvirtintas naujos struktūros įgyvendinimo planas, šiuo metu rengiami teisės aktų pakeitimų projektai, peržiūrimos informacinės sistemos.

Parlamentaras Kęstutis Mažeika teigė, kad skaitmenizavimui tarnyba dar nėra pasiruošusi, todėl jis svarstė, „ar logiška daryti strateginius žingsnius, kol nėra pasiruošta instrumentų skaitmenizavimui“.

Tačiau A. Mikalauskienė pabrėžė, kad procesai gali būti skaitmenizuojami kartu su reforma.

„Tikslas yra užtikrinti, kad esamos sistemos funkcionuotų, kad galėtume vykdyti savo funkcijas, taip pat pritaikyti esamas informacines sistemas struktūriniam pokyčiui. Norai dideli ir ambicingi suskaitmenizuoti dabartinius procesus, bet tai galima padaryti eigoje lygiagrečiai naudojant esamas sistemas, dėl to kažko stabdyti nereikia“, – sakė ji.

A. Mikalauskienė taip pat teigė, kad pasiruošus reformai dalį tarnybos funkcijų numatoma perduoti kitoms institucijoms arba privačiam verslui, tačiau daugiau to nedetalizavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS