Vyriausybės vicekancleris vadovaus „Lietuvos geležinkelių“ pirkimų centrui | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖS VICEKANCLERIS VADOVAUS „LIETUVOS GELEŽINKELIŲ“ PIRKIMŲ CENTRUI

Kiek daugiau nei mėnesį Vyriausybės pirmuoju vicekancleriu dirbęs Donatas Malaškevičius laimėjo konkursą į valstybės valdomos bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Pirkimų centro direktoriaus postą.

Premjero Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS patvirtino, kad D.Malaškevičius pareigas kanceliarijoje palieka jau šią savaitę.

„Taip, jo paskutinė darbo diena yra šis penktadienis“, - sakė T.Beržinskas.

Jis BNS informavo, kad D.Malaškevičius laimėjo pakartotinį „Lietuvos geležinkelių“ konkursą į šias pareigas, pirmajame neatsiradus kvalifikuotų ir tinkamų kandidatų.

Pasak T.Beržinsko, „Lietuvos geležinkeliai“ kėlė du pagrindinius reikalavimus: darbo su viešaisiais pirkimais patirties bei gebėjimo identifikuoti pažeidimus, korupcijos atvejus, prevencijų priemonių diegimą, taip pat patirtį efektyvinant viešųjų pirkimų, buhalterinės apskaitos, personalo administravimo ir kitas funkcijas. Šių reikalavimų neatitiko nė vienas pirmajame konkurse dalyvavusių pretendentų.

Anot jo, D.Malaškevičiaus, anksčiau vadovavusio policijos Imuniteto valdybai, kandidatūra susidomėjo pati „Lietuvos geležinkelių“ vadovybė, apie tai informavusi susisiekimo ministrą bei premjerą.

„Premjeras pasikalbėjo su Donatu Malaškevičiumi ir suteikė jam galimybę pasirinkti, apsispręsti pačiam. D.Malaškevičius nutarė sudalyvauti konkurse ir jį laimėjo“, - BNS sakė T.Beržinskas.

„Premjeras teigia apgailestaujantis, kad Vyriausybės kanceliariją palieka patyręs ir kompetentingas specialistas, tačiau kartu supranta, jog valstybės interesai yra svarbiau ir kad šiuo metu „Lietuvos geležinkeliams“ reikalingi geriausi specialistai. Premjeras supranta ir gerbia jo pasirinkimą bei linki jam kuo geriausios sėkmės tolimesnėje profesinėje veikloje“, - teigė premjero atstovas.

Buvęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas D.Malaškevičius aukštas pareigas Vyriausybės kanceliarijoje užėmė kiek daugiau nei mėnesį - nuo vasario 17 dienos.

D.Malaškevičius tarnybą vidaus tarnybos sistemoje pradėjo 1995 metais. Nuo 2011 metų pabaigos jis buvo Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininku, nuo 2015-ųjų dirbo policijos generalinio komisaro pavaduotoju. S.Skvernelis yra ėjęs policijos generalinio komisaro pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS