„YIT Lietuva“ plėtra: keturis naujus daugiabučius „Piliamiestyje“ projektavo A. Kaušpėdo komanda | KaunoDiena.lt

„YIT LIETUVA“ PLĖTRA: KETURIS NAUJUS DAUGIABUČIUS „PILIAMIESTYJE“ PROJEKTAVO A. KAUŠPĖDO KOMANDA

  • 11

Dar arčiau Kauno pilies, šalia upės netrukus iškils keturi nauji daugiabučiai, pasiūlysiantys 132 naujus butus ir išskirtines panoramas. 

Tokios naujakurių jau pamėgto „Piliamiesčio“ kvartalo plėtros ėmėsi tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“. Dešiniojoje Neries krantinėje Kaune esančiame projekte naujieji namai išsiskirs savo architektūra – daugiabučius su savo komanda projektavo ir vienas garsiausių šalies architektų Algirdas Kaušpėdas. Jo teigimu, statomi būstai – išties unikalūs, nes yra skirti Kauno grožio gurmanams.

Išaugęs kvartalo potencialas

Brastos gatvėje suplanuotuose statyti keturiuose naujuose, 4-6 aukštų A++ energinio naudingumo klasės daugiabučiuose 132 butai bus pasiūlyti 4 etapais. Pirmasis jų jau prasidėjo rugsėjį, o baigti planuojamas 2023-ųjų gruodį. Šiame etape naujakuriams bus pasiūlyti 35 butai ir tiek pat požeminių automobilių stovėjimo vietų. Nemokama automobilių parkavimo aikštelė bus įrengta šalia daugiabučio.

Vystant pirmąjį etapą, suplanuota pastatyti apsauginę dambą, kartu įrengiant pagal projektą numatytas krantinės dangas ir poilsio erdves. Nuo šios dambos kvartalo ir miesto gyventojai galės mėgautis Neries bei Kauno senamiesčio vaizdais, o teritorija bus sujungta su jau dabar esančiomis sutvarkytomis ankstesnių etapų krantinės atkarpomis. 

„YIT Lietuva“ nuotr. 

Naujuose būstuose gyventojų laukia visi, Kauno vizitine kortele jau tapusio, „Piliamiesčio“ kvartalo privalumai. Butuose bus įrengti patogų ir ekonomišką gyvenimą užtikrinantys sprendimai – efektyvus centrinis kolektorinis grindinis šildymas, pažangi rekuperacijos sistema. Taip pat aukštos kokybės dalinė apdaila, dideli mediniai kaustyti langai, erdvūs balkonai ir terasos. Naujieji namai turi ir dar vieną išskirtinumą – jų fasadai ir stogai bus dengti dekoratyviomis keraminėmis čerpėmis, kurios atsparios aplinkos poveikiui bei yra ilgaamžės.

Būsto kainos daugiabučiuose sieks nuo 3450 eurų už kvadratinį metrą. Plėsdamas kvartalą, statytojas, kaip ir ankstesniuose etapuose, didelį dėmesį skirs namo aplinkai, apželdinimo sprendimas ir rekreacinėms erdvėms. Šalia daugiabučio bus įrengta vaikų žaidimų aikštelė, išpuoselėtas vidinis kiemas, dviračių ir pėsčiųjų takai, vedantys į sutvarkytą Neries pakrantę. Šį ir kituose etapuose planuojamus statyti namus suprojektavo nauja – architekto A. Kaušpėdo vadovaujama – bendrovės „JP Architektūra“ komanda. Ji papildo architekto Tomo Kriaučiūno „Piliamiestyje“ pradėtas ir toliau šiame kvartale plėtojamas idėjas.

Pasak bendrovės „YIT Lietuva“ vadovo Kęstučio Vanago, dešinioji Neries krantinė Kaune iš pamirštos ir apleistos teritorijos virto į vieną patraukliausių vietų gyventi mieste, o naujoji kvartalo vizija šiam projektui įkvėps dar daugiau gyvybės bei unikalumo.

„Vystydami „Piliamiestį“ siekėme sugrąžinti vertę ypatingą svarbą miestui turinčiai teritorijai, įsikūrusiai priešais Kauno centrą ir senamiestį. Ši erdvė tapo gyvybinga, suteikė naują impulsą aplinkinių vietų atsigavimui, infrastruktūros plėtrai bei prisipildė šurmulio. Tai pajuto ir norintys įsikurti kvartale – „Piliamiestis“ šiandien yra populiariausias mūsų vystomas projektas. Tikime, kad susidomėjimas juo tik augs, nes pristatome ne tik naują projekto viziją, bet ir tąsą. Kvartalas nenustoja vystytis, naujieji namai suprojektuoti atsižvelgiant į geriausią ankstesnių etapų praktiką, naujakurių pageidavimus ir poreikius”, – sakė K. Vanagas.

Seno ir naujo dermė 

Savo ruožtu paklaustas, kaip atrodys naujieji „Piliamiesčio“ daugiabučiai, A. Kaušpėdas tikino – vystymo idėjų buvo ne viena. Tačiau kuo architektų komanda labiau gilinosi į statomo komplekso viziją, tuo labiau suprato: pastarojo misija – būti tarpininku tarp jau pastatytų kvartalo namų ir Kauno senamiesčio.

A. Kaušpėdo teigimu, miesto piliavietė yra gausiai lankoma kauniečių ir miesto svečių. Todėl, stovint šalia Vyčio skulptūros, dešinioji Neries krantinė, o kartu ir „Piliamiesčio“ kvartalas, matomas kaip ant delno.

„Mūsų projektuojamas kompleksas yra arčiausiai visų daugiabučių. Taigi jis tapo idėjiniu tiltu tarp seno ir naujo matymo. Šia vizija vadovavomės derindami projektą su kitų architektų darbais. Stengėmės atkartoti priekinių namų stogų linijas, naudojome dviejų spalvų juodas ir raudonas fasadines klinkerio čerpes, kad juodosios derėtų su esamais pastatais, o raudonosios – su pilimi. Iš pradžių planavome didesnį fasadų medžiaginį kontrastą, tačiau nusprendėme nerizikuoti. Ši vieta kelia didelę atsakomybę eksperimentams“, – pasakojo A. Kaušpėdas.

 

Todėl, pasak architekto, naujasis „Piliamiesčio“ plėtros etapas yra unikalus. Naujieji daugiabučiai išsiskirs aukšta architektūros kokybe ir originaliu butų išplanavimu. Be to, dauguma būstų bus orientuoti į nuostabius Kauno senamiesčio ir Santakos vaizdus, turės patogias automobilių statymo vietas, naujakurius džiugins kokybiškomis bei ilgaamžėmis apdailos ir statybos medžiagomis.

„Šis projektas skirtas tikram miesto mylėtojui. Jį pavadinčiau Kauno grožio gurmanu, norinčiu gyventi vietoje, kurioje susitinka dvi didžiausios Lietuvos upės, atsiveria įspūdingos miesto panoramos. Todėl čia prasideda Kaunas, o gyvenimas tampa švente“, – sakė A. Kaušpėdas.

GALERIJA

  • „YIT Lietuva“ plėtra: keturis naujus daugiabučius „Piliamiestyje“  projektavo A. Kaušpėdo komanda
  • „YIT Lietuva“ plėtra: keturis naujus daugiabučius „Piliamiestyje“  projektavo A. Kaušpėdo komanda
„YIT Lietuva“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Graziu

Vaizdu grozesis tik namai pirmoje eileje-likusiems-eilinis daugiabuciu kvartalas

Kiek

Dabar milijonu kubu smelio issiurbsite is Neries dugno?

Man nepatiko visai... bet skonio reikalas.

tai kaip pavaziavę stogai,sudėlioti lyg iš kelių namų. Gal pritrūko medžiagų.?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS