„Ignitis“ daliai verslo klientų nutraukia sutartis, brangina elektrą | KaunoDiena.lt

„IGNITIS“ DALIAI VERSLO KLIENTŲ NUTRAUKIA SUTARTIS, BRANGINA ELEKTRĄ

  • 30

Elektros tiekimo bendrovės „Ignitis“ dalis verslo klientų sulaukė laiškų apie nutraukiamas neterminuotas elektros tiekimo sutartis. Bendrovė teigia, jog anksčiau fiksuota elektros kaina nebepadengia jos išlaidų, be to, šie vartotojai yra sudarę neterminuotus biržinės kainodaros kontraktus.

„Šiuo atveju kalbama apie neterminuotus biržinės kainodaros kontraktus, kurių sąlygos tiek verslo klientui, tiek tiekėjui iš anksto įspėjus leidžia koreguoti sąlygas arba, jei kuri nors pusė nesutinka, jas nutraukti“, – BNS atsiųstame komentare sakė „Igničio“ atstovė Laura Beganskienė.

„Fiksuota dedamoji nebepadengia su elektros kainos dydžiu tiesiogiai susijusių elektros balansavimo išlaidų, todėl turi būti keičiama. Dėl šios priežasties laikydamiesi sutartyje numatytų terminų ir sąlygų klientus informavome apie sutarties nutraukimą ar sąlygų koregavimą“, – pridūrė ji.

„Igničio“ atstovės teigimu, tokie kontraktai buvo pasirašyti tuo metu, kai įprasta elektros kaina siekė apie 50 eurų už megavatvalandę, o jai išaugus iki 300 eurų ir daugiau, fiksuota dedamoji nebepadengia su elektros kaina tiesiogiai susijusių balansavimo išlaidų.

Pasak „Igničio“, pakoregavus sutartį elektros kaina vidutiniškai didėja apie 3–5 eurais.

„Dabartinių kainų kontekste tai yra 1–2 proc. padidėjimas“, – rašoma bendrovės komentare.

Bendrovė teigia užimanti apie 40 proc. rinkos verslo segmente.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Reiktų

Reiktų Lietuvoje tokio žmogaus kaip Rusijoje Navalnas, ale išnarplioti lanzbergiu ir visų susijusių asmenų turtus ir kas kur uz jų tupi:) tada žmonės gal atsibustu visi tie prieš Rusiją ir t.t. ir pamatytų kad Lietuvoje daug blogiau visas klanas sėdi:)))

RR

Gal jau būtų laikas LR įvesti baudžiamą atsakomybę už sprendimus ir kompensaciją už juos? O jei dar prie to ir mirties bausmę įteisinti......

ignitis

didina kaina nes masiulis litgrde nusuko 124 milijonus per pusmeti kuriuos sumokejom mes vartotojai kaip perkrovimo dedamaja kure sitie sukciai dar dalinas su svedais tai suma dauginkit minimum is 2
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS