Automobilio istorija? Verta pasidomėti | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIO ISTORIJA? VERTA PASIDOMĖTI

  • 0

Naudotų automobilių rinka – lyg viena didelė loterija. Nenaujos transporto priemonės ieškantys vairuotojai siekia palankiausio kompromiso – įsigyti modelį, kuris tenkintų kuo daugiau poreikių. Tačiau pasitaiko ir priešingų atvejų – kai žmogui tenka tarnauti automobiliui.

Lyderiai – BMW

Automobilių istorijų patikros bendrovė "carVertical" atliko tyrimą, kurie modeliai Lietuvoje buvo populiariausi 2020-aisiais pagal tai, kaip dažnai domėtasi jų praeitimi.

Išanalizuota daugiau nei pusė milijono automobilių istorijos patikrų. Rezultatai rodo, kad Lietuvos rinkoje dažniausiai buvo ieškoma duomenų apie BMW.

Lyderiai – BMW 5-osios serijos lengvieji automobiliai. Prabangūs vidutinio dydžio vokiški sedanai ir universalai (ir vėliau atsiradę hečbekai) vilioja daugybę šalies vairuotojų.

5-osios serijos BMW istorijos ataskaitos sudarė 5,8 proc. Labiausiai buvo tikrinami 2007, 2010 ir 2011 m. modeliai. Ankstesnis "carVertical" tyrimas liudija, kad šios markės automobilių rida klastojama dažniausiai.

Maždaug kas dvidešimtas (5,1 proc.) tikrintas automobilis – 3-iosios serijos BMW. Populiarumu išsiskyrė E90 (E91, E92) kartos, 2006–2008 m. modeliai. Dauguma tokių automobilių į Lietuvą įvežama iš Vakarų Europos, dažniausiai šių modelių užsieniečiai atsisako, kai jų eksploatacija tampa per sudėtinga arba kai jie morališkai pasensta. Įprastai 3-iosios serijos BMW perkami dideliems kasdieniams atstumams įveikti, todėl tik tikrinant jų istoriją galima aptikti ridos klastojimo ar blogos priežiūros pėdsakų.

Ieško "Audi" ir VW

Trečioje vietoje tarp dažniausiai tikrinamų automobilių "carVertical" duomenų bazėse – "Audi A6", siūlantis puikius ergonomikos ir praktiškumo derinius.

Iš visų istorijos ataskaitų "Audi A6" sudarė kiek daugiau nei 3,6 proc., populiariausi – 2006, 2007 ir 2012 m. modeliai.

Ketvirtoje vietoje – "Volkswagen Passat" (mažiau nei 3,6 proc.). Per praeitus metus dažniausiai buvo stebimos 2006, 2007 ir 2016 m. pagamintų "VW Passat" istorijos. Šie automobiliai Lietuvoje populiarūs dėl itin gerai subalansuotų patogumo, praktiškumo ir santykinai pigios eksploatacijos savybių.

Į pirmą penketuką pateko ir "Audi A4". Per pastaruosius dvylika mėnesių "Premium" segmento automobilius mėgstantys lietuviai noriai rinkosi šiuos modelius, o ypač – pagamintus 2007–2009 m.

"Audi A4" siūlo plačią benzininių ir dyzelinių variklių gamą, patogius kėbulo tipus. Dalį pirkėjų šie modeliai vilioja dėl konservatyvios ir kartu elegantiškos išvaizdos, geros ergonomikos bei akustinio komforto.

Įtartinas, jeigu itin pigus

Automobilio amžius – tik vienas iš kriterijų, leidžiančių susidaryti įspūdį apie galimą transporto priemonės nusidėvėjimą. Tačiau odometro rodmenys ir mechaninių mazgų būklė pasako daug daugiau.

Techniškai suklastoti odometro rodmenis nėra nei sudėtinga, nei brangu. Tačiau 100–200 tūkst. km ar dar labiau atjauninto automobilio pardavėjai ar perpardavėjai gali paprašyti žymiai didesnės sumos, nei jis iš tiesų vertas.

Bendrovė "carVertical" rekomenduoja vengti įtartinai pigių modelių. Kartais iš Vakarų Europos įvežtų automobilių kainos būna akivaizdžiai mažesnės nei šalyse, iš kur jie atgabenti, o tai prieštarauja ne tik verslo, bet ir elementariai logikai. Pirkėjai turėtų itin reikliai identifikuoti tokius pasiūlymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS