Dakaro ralio dalyvis startavo Kalvarijoje | KaunoDiena.lt

DAKARO RALIO DALYVIS STARTAVO KALVARIJOJE

  • 0

Motociklų sporto varžybose Kalvarijoje pergalę šventė ir Dakaro ralio dalyvis kaunietis Arūnas Gelažninkas.

Lietuvos "Cross Country" čempionato ir taurės varžybų pirmas etapas sulaukė daugiau nei 200 dalyvių, tarp jų – ir svečių iš Latvijos. Jų laukė 10,5 km ilgio trasa su 23 tramplinais.

"Cross Country" – ištvermės varžybos, kurios trunka iki 2 val., sportininkai lenktyniauja motociklais ir keturračiais.

Paskelbus startą, A.Gelažninkui nepavyko iškart paleisti variklio, todėl Dakaro ralio dalyvis prarado brangaus laiko ir pirmą trampliną pasiekė tik penkioliktas. Tačiau jau po pirmo rato Arūnas išsiveržė į trečią vietą, o vėliau aplenkė ir pirmavusį Raimondą Machrovą.

"Startas nepasisekė, bet netrukus įsibėgėjau. Dulkių debesys trukdė greičiau pasivyti varžovus. Įsiveržęs į lyderio poziciją padidinau tempą, kad būtų saugi persvara prieš konkurentus ir ramiai užbaigiau lenktynes", – sakė A.Gelažninkas.

Tarp "Enduro" klasės dalyvių antrą vietą užėmė Rytis Garbačiauskas, trečiąją – Vytenis Mačerinskas.

Startas nepasisekė, bet netrukus įsibėgėjau. Dulkių debesys trukdė greičiau pasivyti varžovus.

R.Machrovas laimėjo "Open" klasės lenktynes, prizininkų gretose – Mindaugas Paškevičius ir Mindaugas Daugėla.

Kitų klasių prizininkai: "E1" – Džiugas Kazakevičius, Kasparas Erkulis ir Antanas Pučinskas, "E14" – Gustas Martinkėnas, Gytis Martinaitis ir Liutauras Maciulevičius, "E40" – Danielius Žoštautas, Egidijus Adomaitis ir Audrius Norkus, "85" – Marius Adomaitis, Jokūbas Skeberdis ir Domas Butkus, "Quad Open" – Kęstutis Kaminskas, Aivis Graudinis ir Aurimas Petrauskas, "Quad ATV" – Hegris Suttas, Paulius Ruškys ir Hendrikas Lauras, mėgėjai – Evaldas Navickas, Antanas Lučinskas ir Tomas Lukoševičius, pradedantieji – Dovydas Bajorinas, Karolis Varanauskas ir Gytis Vaitulionis, pažengusieji – Alius Valaškevičius, Mindaugas Darela ir Povilas Cirkelis, veteranai – Kęstutis Gurčinas, Uldis Veideniekas ir Ernestas Paukštis.

A.Gelažninkas greičiausiai įveikė vieną Kalvarijos trasos ratą – per 10 min. 57,303 sek. Geriausias R.Machrovo rezultatas – 10 min. 59,942 sek., R.Garbačiausko – 11 min. 35,288 sek.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS