Dyzelinių automobilių ribojimai Lietuvoje būtų itin skaudūs | KaunoDiena.lt

DYZELINIŲ AUTOMOBILIŲ RIBOJIMAI LIETUVOJE BŪTŲ ITIN SKAUDŪS

  • 13

Europos šalys viena po kitos nusprendžia riboti dyzelinu varomų automobilių judėjimą. Lietuvai tokie ribojimai turėtų būti itin aktualūs, nes automobilių Lietuvoje iš viso registruota apie 1 mln. 350 tūkst. ir beveik milijonas iš jų – dyzeliniai.

„Reikia pripažinti, kad dyzeliniai automobiliai teršia labiau, nes taip vadinamo degiojo mišinio paruošimas vyksta visiškai kitaip nei benzininiuose varikliuose. Įpurškiami degalai garuoja daug sunkiau nei benzinas“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Laba diena, Lietuva“ pasakoja Vilniaus Gedimino technikos universiteto Automobilių inžinerijos katedros vedėjas dr. Saugirdas Pukalskas. Pasak jo, dyzelinu varomi automobiliai išmetama daug suodžių ir kietųjų dalelių.

Kaip pasakojo Lietuvos žurnalistų autoklubo valdybos narys Renaldas Gabartas, diskusija dėl dyzelinių automobilių taršos pradėta jau seniai, bet dažnas tokius automobilius vis dar renkasi dėl jų ekonomiškumo.

„Transporto politiką formuojantys strategai sąmoningai skatino dyzelinių automobilių plėtrą, nes toks agregatas yra efektyvesnis už benzininį, jo degalų sąnaudos yra gerokai mažesnės“, – pabrėžė jis.

Plačiau apie dyzelinius automobilius Lietuvoje – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Druskinis

Aš pats dirbu Vokietijoje ir matau kaip vokiečiai protingai tvarkosi su dyzelinėm mašinomis. Pas mus valdžios atstovai ir žurnaliugos kaip tie šunys vienas užlojo tai ir nuvilnijo banga lojimo ,va uzdrausim padarysim. Draudimai dyzelinių mašinų užsienyje didmiesčiuose bus taikoma tik ten kur didelė koncentracija automobilių. Lietuvoje mes neturime tokių didelių miestų kuriuose būtų tiek daug automobilių ,kad net stovėtų smogas. Vokiečiai ir tie juokiasi iš mūsų valdžios ,sako gera legali mafija valdo Lietuvoje. Tad kentėkim broliai lietuviai ir eikime nuleide galvas kaip teliukai į skerdyklą.

Pritariu pypenui

Algos minimalios Europoje antros nuo galo! Apie kokius mokesčius čia kalbą dar vykstą???? Užknisote juodai. Algą bent 1500€ į rankas būtų, gal ir nesudarytu įtakos dar keli mokesčiai. Čia Ateities Lietuvoje nėra ir nebus, pensijos išmaldos ir badavimas, kol dirbi viską iš žmonių bando išsiurbti. Kai reikia pačiam pasinaudoti sveikatos paslaugomis, tai nemokamai nieko negausi, nebent tik tiek kad atgaivinti, pastatyti tik tam kad vėl eitum dirbt už dyką!!! Dėjau ant patriotizmo ir Jūsų bandymą mums ji skiepyti! Mylių šalį kur gyvenu, bet kai tokie asilai sulinde, gaila žiūrėti, kas dabar dedasi LIETUVOJE.

pypenas

Kuomet pragyvenimo lygis bei atlyginimai pasieks ES lygį,-tuomet galesit kalbėti apie dyzelinių auto draudimus.......?????????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS