Hibridinių automobilių populiarumas toliau auga | KaunoDiena.lt

HIBRIDINIŲ AUTOMOBILIŲ POPULIARUMAS TOLIAU AUGA

  • 0

Hibridiniai automobiliai, kurių skiriamaisiais bruožais tapę ekonomiškumas ir tvarumas – toliau nepaliaujamai populiarėja. Nors tiek Baltijos šalių, tiek ir Ukrainos gyventojai jau pamėgę konkrečių gamintojų hibridines transporto priemones, pasak ekspertų, į rinką atkeliaujantys naujieji modeliai gali įnešti pokyčių.

Tad kokių modelių hibridai sulauks daugiausia lietuvių, latvių, estų ir ukrainiečių dėmesio 2020-aisiais?

Nors šiuo metu, kaip teigia ekspertai, bendrai Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Baltarusijos populiariausiųjų hibridinių automobilių sąrašuose rikiuojasi "Toyota" prekių ženklo siūlomi "RAV4", "Camry" ir "Prius" modeliai, vis dėlto 2020 m. tikėtini ir nauji vėjai. Estijos įmonės "RIA.com Marketplaces" ekspertų parengta automobilių rinkos analizė atskleidžia, kad geidžiamiausių hibridinių transporto priemonių gretose šiemet atsiras ir kitų gamintojų vardų, tokių kaip "Hyundai" ar "Škoda".

Nors rinkos analizė parodė, kad lietuvių, latvių ir estų mėgstamiausi hibridai iki šiol buvo "Toyota" ir "Lexus" – pasak ekspertų, 2020 m. Baltijos šalyse tikėtini ir nauji geidžiamiausieji. Vienas tokių – 2019 m. rudenį pasirodęs "Hyundai Kona Hybrid" – varomas benzininiu varikliu ir sinchroniniu elektriniu varikliu, kurių bendra sistemos galia siekia 141 arklio galių (AG), bei "Volkswagen Golf 8 GTE" hibridas, kurio varikliai kartu išvystys net iki 245 AG. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje taip pat tikėtinas ir Čekijos prekių ženklo – "Škoda Octavia A7" hibridinio automobilio populiarumas. Tai naujosios kartos hibridas su dviem įrengimo variantais. Abu jie varomi 1,4 l TSS varikliu, tačiau jų grįžtamoji vertė skirsis – išvystys 204 arba 245 AG. Tiesa – ir vienas, ir kitas hibridas bus įkraunami paprasta elektros energijos tiekimo linija ir galės važiuoti tik elektrine traukos jėga iki 50 km.

Tvaresnių automobilių gerbėjai Baltijos šalyse atkreips dėmesį ir į korėjiečių prekių ženklo "Kia" hibridą bei dar ekonomiškesnę jo versiją – "Niro 1.6 GDI Plug-in Hybrid" su galimybe įkrauti akumuliatorius išoriniais energijos šaltiniais. Taip pat vairuotojus žada pavergti ir galingiausias "Toyota RAV4" linijos atstovas – "RAV4 Plug-in Hybrid", išvystantis 306 AG ir į Europos rinką pateksiantis 2020 m. antroje pusėje.

Tiesa, ukrainiečiai ir baltarusiai, pasak ekspertų, šiemet žada išlikti konservatyvesni nei Baltijos šalių gyventojai. Šiose šalyse, prognozuojama, vairuotojai vis dar liks ištikimi "Toyota" siūlomiems hibridams. Ukrainoje ir Baltarusijoje, kaip ir Baltijos šalyse, vienu geidžiamiausių galimai taps naujasis ir galingasis "Toyota RAV4 PHEV", taip pat kompaktiškasis krosoveris "Toyota C-HR Hybrid 2.0" ir populiarumo neprarandantis "Toyota Corolla 1.8 Hybrid" modelis.

Vis dėlto, Ukrainos ir Baltarusijos vairuotojų akiratyje žada atsidurti ir naujų hibridų vardų. Šalia populiariojo "Toyota" geidžiamiausiųjų hibridų sąrašuose žada prisijungti praėjusį rudenį pristatytas elegantiškas, atnaujintos programinės įrangos krosoveris "Mazda CX-30 2.0 Mild Hybrid". Taip pat ir "Kia Niro PHEV" su dar ekonomiškesne "Plug-in Hybrid" versija – galimybe įkrauti akumuliatorius išoriniais energijos šaltiniais ir galimybe įveikti apie 50 km, nesudeginant nė lašo iškastinio kuro.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS