Leidimus pavežėjams ir taksistams išduos Lietuvos transporto saugos administracija | KaunoDiena.lt

LEIDIMUS PAVEŽĖJAMS IR TAKSISTAMS IŠDUOS LIETUVOS TRANSPORTO SAUGOS ADMINISTRACIJA

  • 2

Nuo liepos 1 dienos pavežėjams ir taksi paslaugas teikiantiems asmenims leidimą už atlygį lengvaisiais automobiliais vežti keleivius išduos Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA). Tiek naujo leidimo gavimas, tiek jo atnaujinimas (pakeitimas) visiems kainuos vienodai – 8 eurus, sakoma pranešime.

„Siekiame, jog LTSA teikiamos paslaugos būtų kuo paprastesnės ir patogesnės mūsų klientui, todėl daugelį jų keliame į elektroninę erdvę. Ne išimtis ir pavežėjai ar taksi paslaugas teikiantys asmenys. Jie leidimą vykdyti veiklą galės užsisakyti informacinėje sistemoje „Keltra“. Ir nors galimybė gauti leidimą LTSA biuruose bei e. paštu taip pat išlieka, vežėjus skatiname jį užsisakyti elektroniniu būdu“, – sako administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Rašomavičius.

Jo teigimu, vieninga sistema taip pat leis matyti tikslų šalyje pavežėjų ir taksi paslaugas teikiančių asmenų bei įmonių skaičių.

Tiek leidimą užsakant elektroniniu būdu, tiek atvykus į LTSA biurą, vežėjui nereikės pateikti jokių pažymų, reikalingus duomenis LTSA gaus pati, išskyrus tuos atvejus, kai vairuotojo pažymėjimas ir/ ar dokumentas, įrodantis, kad transporto priemonė valdoma teisėtai (nuomos, panaudos sutartis), išduotas ne Lietuvos Respublikoje, kai transporto priemonės savininkas yra ne pats vežėjas.

Prieš išduodama leidimą LTSA įvertins, ar vežėjas atitinka visas jam keliamas sąlygas. Jeigu visi reikalavimai yra įvykdyti ir apie tai liudija įrašai atitinkamų institucijų informacinėse sistemose, LTSA išduos leidimą vežti keleivius už atlygį lengvuoju automobiliu. Užsakomas leidimas nėra popierinis, jis skelbiamas licencijų informacinėje sistemoje LIS, o gavėjas apie LTSA priimtą sprendimą bus informuojamas jam patogiausiu būdu: SMS žinute ar e. laišku.

Leidimo vežti keleivius už atlygį galiojimo laikas – neribotas, tačiau, vežėjui pakeitus jau įregistruotą automobilį kitu ar papildžius turimą automobilių parką naujomis transporto priemonėmis, ar pasikeitus kitiems leidimo duomenims, būtina jį užsisakyti iš naujo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

liepziedis(is Zapyskio)

Kaip diena taip naujiena,pries pora menesiu uz taksi leidima mokejau 40 e.,nei vieno keleivio nenuveziau (korona sutrukde),kas man bl.. kompensuos sumoketa mokesti?Kurv..ska valdzia priima tokius pat kurv..skus istatymus!Tai palengvinimas visokiems "(šriubams)" zlugdyti ir taip jau suzlugdyta taksi versla! Ir kas gali paneigti,kad kazkas is valdzios (siulytojai tokiu istatymo pataisu) neisidejo i kisenes po pora dezuciu nuo brendzio?PVZ(Masiulio atvejis).Jaucia karabasas su visa savo artoju svita,kad i valdzia kelio jau niekada nebus,tai stengiasi nors ant trašu iš rusijos keliems metams i prieki uzsidirbti!!!

Žilvinas Ručys

VAGYS . Išsigalvotas reketo mokestis. Vagių gauja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS