Naujas vaistinėles graibsto paskutinėmis dienomis: įspėja – gali ir nebelikti | KaunoDiena.lt

NAUJAS VAISTINĖLES GRAIBSTO PASKUTINĖMIS DIENOMIS: ĮSPĖJA – GALI IR NEBELIKTI

  • 45

Kad automobiliuose reikės naujų vaistinėlių vairuotojai įspėti prieš metus, tačiau pirkti jų bėga paskutinėmis dienomis. „Eurovaistinės“ atstovė Rolanda Lipnevičiūtė teigė, jog poreikis šoktelėjo – praėjusią savaitę gyventojai vaistinėlių įsigijo kone dešimt kartų daugiau negu anksčiau. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

Nors su atnaujintomis vaistinėlėmis vairuotojai privalės važinėti jau po kelių dienų – nuo liepos 1d. – skuba dar ne visi. Pakalbinti žmonės teigia, kad neva dar yra laiko įsigyti vaistinėles arba jas užsisakė internetu.

Elektroninės prekybos parduotuvė vaistinėlių šį birželį jau pardavė 43 kartus daugiau, nei pernai birželį. Poreikis toks didelis, kad pirmosios pagalbos rinkinių paprasčiausiai nebelieka.

„Dešimtis tūkstančių vaistinėlių pardavėm šį mėnesį. Vakar jau nebeturėjom, šiandien vėl turėjom ir šiuo metu, deja, bet paskutines vėl pardavėm“, – pasakojo „Pigu.lt“ vadovas Nerijus Mikalajūnas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Prekybininkai žada, kad vaistinėlių dar bus, tačiau neaišku, ar iki liepos 1 d. „Eurovaistinės“ atstovė sakė, kad vaistinėlių tiekimo sutrikimo nėra, bet reikia maždaug dviejų savaičių, kol jos atkeliauja iki prekybos vietos, todėl liepos 1d. jų gali ir nebūti.

Paskutinį kartą reikalavimai dėl vaistinėlių atnaujinti prieš 18 metų. Per tiek laiko pasikeitė ir pati pirmoji pagalba – dabar atnaujintose vaistinėlėse atsiranda keturios naujos priemonės.

„Yra įdėtos vienkartinės kaukės, dirbtiniam kvėpavimui atlikti, du turniketai, du šaldymo maišeliai, paklotas ir įspaudžiamieji tvarsčiai“, – apie atnaujinimus pasakojo „Camelia“ vaistininkė Evelina Zykienė.

Visą vaistinėlės turinį turės atsinaujinti vairuotojai, kurie pirmosios pagalbos rinkinį pirko iki 2019 m. sausio 1 d. Kas vaistinėles įsigijo vėliau, tereikės jas papildyti dviem turniketais.

Dauguma parduodamų vaistinėlių yra pagamintos Kinijoje. Prieš perkant svarbu pasidomėti, ar jos sertifikuotos ir turi privalomąjį ženklinimą CE. Vaistinėlių kainos svyruoja nuo 18 iki 40 eurų. Medikas įspėjo, jog sutaupę pirkdami, vėliau gali labai pasigailėti – prastesnės kokybės reikmenys nepadės išgelbėti gyvybės.

Neatsinaujinus vaistinėlės gali grėsti bauda nuo 10 iki 12 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Marškinėliai

Turi būti su ukr vėliava tik,kitus siųsti į Ukrainą, jiems visko reikia - pasiūlymai bu

Ne durni žmonės

Depozitas,elektra, vaistinėlė...baikit banditaut

kas gali paneigti

,kad Dulkio zmogeliai susitare su ,,vaistinelininkais,, ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS