Motociklų padangos: kada jas reikia keisti? | KaunoDiena.lt

MOTOCIKLŲ PADANGOS: KADA JAS REIKIA KEISTI?

  • 1

Tiek automobilis, tiek motociklas negalės važiuoti be tinkamai parinktų padangų. Tačiau turint motociklą, padangas įprastai tenka keisti kur kas dažniau, nei automobiliui, kur vairuotojams ši dilema dažniausiai iškila tik kas 3-4 metus.

Suprantama, keitimo dažnumui visada įtakos turi vairavimo stilius ir keliai, kuriuose transporto priemone yra važinėjama. Norint įvertinti motociklo padangų būklę, reikėtų jas apžiūrėti vizualiai – ant padangų neturi būti neįprasto nusidėvėjimo požymių, taip pat guzų, neturi būti matomas kordas, protektoriaus likutis turi būti pakankamas. Jeigu pastebėjote bent vieną iš šių dalykų – tikriausias laikas padangas pakeisti.

Kaip išsirinkti padangas motociklui Autodoc.lt

Skirtingai nuo automobilio padangų, kur dydžių pasirinkimas yra kiek laisvesnis, padangas motociklui reikia rinktis griežtai pagal gamintojo rekomendacijas, atsižvelgiant į metų laiką, motociklo tipą ir planuojamas eksploatavimo sritis. Pavyzdžiui, trumpoms kelionėms mieste reikėtų rinktis minkštesnes, greičiau įšylančias padangas, o ilgesnėms kelionėms – kietesnes, kurios geriau tinka ilgam važiavimui tiesia kryptimi. Tuo tarpu padangos, skirtos važinėjimui užmiestyje ir bekelėje pasižymės išraiškingesniu protektoriumi, skirtu užtikrinti gerą sukibimą su prasta kelio danga. 

Visą techninę informaciją, reikiamą padangų pasirinkimui, jūs rasite savo motociklo vartotojo vadove. Jame nurodomas jūsų motociklui tinkamų padangų plotis, ratlankio skersmuo, greičio ir svorio indeksai. Žinoma, šią informaciją galima rasti ir ant senų padangų, kurios sumontuotos ant jūsų transporto priemonės. Greičio ir svorio indeksai, žymimi raidėmis ir skaičiais, nurodo kokiu maksimaliu greičiu gali važiuoti motociklas ir kokia didžiausia apkrova gali tekti vienai padangai (įskaitant visą svorį, t.y. motociklo, krovinio ir keleivio). Pavyzdžiui, padangos žymėjimas S51 reikštų, kad motociklas gali važiuoti 180 km/h greičiu ir geba atlaikyti svorį iki 195 kg.

Ar pagaminimo metai turi reikšmės

Nors ne visi šiam kriterijui suteikia pakankamai dėmesio, iš tiesų svarbu turėti omenyje ir padangų pagaminimo datą. Net ir nenaudojamos padangos yra veikiamos nusidėvėjimo, todėl kuo ilgiau jos gulėjo sandėlyje, tuo prastesnės yra jų savybės. Jeigu matote, jog padangos buvo pagamintos prieš kelerius metus, geriau rinktis kitą produktą, juk nuo to priklauso jūsų saugumas.

GALERIJA

  • Motociklų padangos: kada jas reikia keisti?
  • Motociklų padangos: kada jas reikia keisti?
  • Motociklų padangos: kada jas reikia keisti?
  • Motociklų padangos: kada jas reikia keisti?
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jobnutas baikeris

keist reikia kada pirstas telpa i skyle

SUSIJUSIOS NAUJIENOS