Premjeras pavedė ministerijai rasti sprendimus dėl vairavimo egzamino laikymo | KaunoDiena.lt

PREMJERAS PAVEDĖ MINISTERIJAI RASTI SPRENDIMUS DĖL VAIRAVIMO EGZAMINO LAIKYMO

  • 0

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pranešė pavedęs Vidaus reikalų ministerijai rasti sprendimus dėl praktinio vairavimo egzamino laikymo „Regitroje“.

„Principas – jei pats asmuo pageidauja ir egzaminuotojas sutinka. Žinoma, tokiu atveju tiek laikantis egzaminą, tiek egzaminuojantis privalėtų naudoti visas būtinas apaugos priemones, po visko būtų atliekama transporto priemonės dezinfekcija ir pan.“, – Feisbuke rašė Vyriausybės vadovas.

Jis teigė situaciją dėl praktinio vairavimo egzamino laikymo aptaręs COVID-19 komiteto posėdyje antradienį.

„Šiuo metu praktinio vairavimo egzaminai nerengiami. Žmonės, išlaikę teorijos egzaminą ir atlikę praktinio vairavimo kursą, priversti laukti. Akivaizdu: jei tai truks savaites ar net mėnesius, daugelis praras įgūdžius ir praktinio vairavimo egzaminą vargu ar įveiks“, – teigė S. Skvernelis.

Jo teigimu, norima leisti laikyti ne tik B kategorijos praktinio vairavimo egzaminą, bet ir kitų.

Pasak premjero, blogiausia, kad daugėja atvejų, kai galimybė laikyti vairavimo egzaminą ir tiesiogiai susijusi su žmogaus galimybe gauti arba prarasti darbą.

S. Skvernelis taip pat teigė, kad iki karantino paskelbimo vien B kategorijos praktiniam egzaminui registravosi apie 8 tūkst. žmonių.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, karantinas šalyje paskelbtas kovo 16 dieną, jis kol kas galioja iki balandžio 27 dienos imtinai, tačiau greičiausiai bus pratęstas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS