Siūlo leisti papildomai mokytis vairuoti nebūtinai tik su šeimos nariais | KaunoDiena.lt

SIŪLO LEISTI PAPILDOMAI MOKYTIS VAIRUOTI NEBŪTINAI TIK SU ŠEIMOS NARIAIS

  • 1

Seimo narys socialdemokratas Juras Požela siūlo papildomai mokytis vairuoti lengvąjį automobilį leisti nebūtinai tik su vairavimo teises turinčiais šeimos nariais.

Dabartinis Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas numato, kad papildomai įgyti praktinio vairavimo įgūdžių ar juos patobulinti galima tik su šeimos nariais: sutuoktiniais, tėvais, vaikais, įvaikiais, broliais, seserimis, seneliais ir vaikaičiais.

„Šiandien asmeniui padėti papildomai įgyti praktinio vairavimo įgūdžių gali tik šeimos nariai. Man nesuvokiama, kodėl mama ar brolis gali padėti mokytis vairuoti, tačiau profesionalas ar draugas, turintis stažą ir vairavimo patirties – ne“, - Seimo narys cituojamas jo biuro išplatintame pranešime.

Pagal J.Poželos teikiamus pasiūlymus, Susisiekimo ministerija ir jos įgaliotos institucijos turėtų parengti vairuotojų mokymo tvarkos pakeitimus ir nustatyti konkrečius reikalavimus, kas gali papildomai mokyti praktinio vairavimo įgūdžių.

Parlamentaras pateikia ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos išvadą, jog reguliavimas, kai tik šeimos nariams suteikiama prioritetinė teisė šeimos narius mokyti praktinio vairavimo, yra ydinga. Tarnybos teigimu, būtina nustatyti vienodas galimybes ir sąlygas visiems asmenims, nepaisant socialinės padėties, įgyti vairavimo pažymėjimą tokiomis sąlygomis, kad praktinio vairavimo įgūdžius įgyjančio asmens vairavimas nekeltų pavojaus jam pačiam bei kitiems eismo dalyviams.

„Eilinį kartą galvojama ne iš tos pusės. Tikrai sutinku, kad vairuotojų mokymą privalo vykdyti profesionalai, tačiau jeigu leidžiama papildomai mokytis savarankiškai, tai prižiūrintis asmuo turėtų būti pasirenkamas ne dėl to, kad jis yra brolis ar sesė, o dėl to, kad turi vairavimo patirties“, - sako J.Požela.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

irmantas

Gerai kas turi šeimos narius juos moko O aš laikau teisės nieko neturiu kaip man mokytis turiu kaimynų draugų su stažu bet negali. Lauksiu kada galės tikiuosi sulauksiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS