Vairuotojai požiūrio nekeičia: renkasi automobilius su jiems žinomu varikliu | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJAI POŽIŪRIO NEKEIČIA: RENKASI AUTOMOBILIUS SU JIEMS ŽINOMU VARIKLIU

  • 1

Kai reikia įsigyti naują automobilį, didžioji vairuotojų dalis rinktųsi transporto priemonę su tokiu pat varikliu, koks buvo senojoje.

Pasak 2018 m. "Continental" mobilumo studijos, daugiau nei 80 proc. respondentų Vokietijoje ir Kinijoje, taip pat daugiau nei 90 proc. JAV vairuotojų rinktųsi automobilį su tokiu pačiu varikliu, koks yra jų naudojamoje mašinoje. Vienintelė šalis, kurioje vairuotojai labiau svarstytų apie mašiną su kitokiu varikliu, yra Japonija – čia tokių vairuotojų yra maždaug ketvirtadalis.

"Šie duomenys akivaizdžiai rodo, kad vairuotojai nemėgsta eksperimentuoti ir renkasi automobilius su jiems žinomu varikliu. Plėtojant elektromobilumą būtina įvertinti šią aplinkybę, taip pat kaip ir tokius senus nuogąstavimus kaip elektromobiliais įveikiamas atstumas. Bet matome vis pozityvesnį požiūrį į alternatyvius pavaros tipus, ypač didėjant tokių automobilių pasirinkimui, taip pat patrauklumui juos įsigyti", – sako Andreas Wolfas, "Continental" Pavarų padalinio vadovas.

Nemaža vairuotojų dalis važinėja dyzeliniais automobiliais – pavyzdžiui, tokių Vokietijoje apklaustų vairuotojų buvo maždaug 30 proc. Iš jų trečdalis (32 proc.) svarstytų galimybę sėsti prie automobilio su kitokiu varikliu vairo, o 17 proc. jau yra apsisprendę tą padaryti. Taip pat šioje šalyje tik jaunesni nei 30 m. vairuotojai yra labiausiai pasiryžę pakeisti variklio tipą – maždaug penktadalis šių vairuotojų, rinkdamiesi naują automobilį, yra pasirengę sėsti prie automobilio su kitokiu motoru. Vokietijoje apklausoje buvo vertinamas ir vairuotojų požiūris į dyzelinių automobilių krizę. 26 proc. respondentų mano, kad dėl jos kalčiausi yra politikai, 11 proc. nurodė skirtingų priežasčių visumą, o 6 proc. galvoja, kad už tai yra atsakingos aplinkosaugos asociacijos. Visgi pusė apklaustųjų mano, kad dėl dyzelinių automobilių krizės atsakingi yra tik automobilių pramonės atstovai.

"Apmaudu, kad dyzelinės technologijos, nors ir turi daug privalumų, vertinamos taip neigiamai. "Euro 6d" normas atitinkantys dyzeliniai automobiliai su pažangiomis išmetamųjų dujų valymo sistemomis yra ne tik taupūs, bet ir neteršiantys aplinkos – į tai turime atkreipti dėmesį kai kalbame apie automobilių su dyzeliniais varikliais ateitį", – sako A.Wolfas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuomonė

Dyzeliai yra geriausi varikliai. Niekuomet nupirksiu kitokio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS