Vardiniai numeriai populiarėja – juos renkasi ne tik prabangių automobilių savininkai | KaunoDiena.lt

VARDINIAI NUMERIAI POPULIARĖJA – JUOS RENKASI NE TIK PRABANGIŲ AUTOMOBILIŲ SAVININKAI

  • 15

Prieš 15 metų Jungtiniuose Arabų Emyratuose buvo parduotas Dubajaus registracijos numeris su skaičiumi „1“ už 14 milijonų dolerių. Ar Lietuvoje populiarūs vardiniai numeriai? Kiek jie kainuoja ir kas juos renkasi? LNK žurnalistė teiravosi „Regitros“ atstovo Antano Raudonio.

„Kas turi pinigų, tam turbūt ir gerai. Tokie automobilių numeriai brangiai kainuoja. Jeigu būtų pigesni, gal ir pats tokį įsigyčiau“, – sakė gatvėje užkalbintas praeivis.

„Aš asmeniškai nenorėčiau vardinio numerio. Man tai kažkokio laimės, statuso ar grožio nesuteikia“, – porino kitas pašnekovas.

„Koks skirtumas, koks yra numeris“, – teigė moteris.

„Tie, kurie nori išskirtinumo, turi tokią galimybę. Man tai – nereikalinga investicija. Nematau būtinybės, jokio reikalo įsigyti vardinį numerį“, – sakė jaunuolis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar lietuviai noriai perka vardinius automobilių numerius?

– Kasmet tokių vardinių numerių populiarumas didėja. Stebime tendenciją, kad vis daugiau įmonių išskirtinius numerius užsisako reklamos tikslais. Taip pat pastebėjome, kad ir fiziniai asmenys vis daugiau dėmesio kreipia ne tik į pačią transporto priemonę, bet ir į numerį, kaip papildomą aksesuarą.

Negali būti numeriuose (...) nei keiksmažodžių ar kitokių įžeidžiančių žodžių, pavyzdžiui, durnius.

– Ar gali numeryje būti bet kokių raidžių, žodžių ar skaičių kombinacija?

– Kiekvienas asmuo pateikia prašymą, kokio norėtų užrašo. Tuomet atitinkama komisija vertina ne tik tai, kaip atrodo pats užrašas, bet kaip jis bus perskaitomas, traktuojamas eismo kontekste. Ar nekelia aplinkiniams kažkokių neigiamų ar įžeidžiančių emocijų. Negali būti numeriuose nei nacistinės Vokietijos, nei Sovietų Sąjungos simbolikos, nei keiksmažodžių ar kitokių įžeidžiančių žodžių, pavyzdžiui, durnius

– Nebūtinai turi būti trys raidės ir trys skaičiai?

– Taip, gali būti įvairiausios kombinacijos – nuo vieno skaitmens (vienas būtinai privalo būti) iki 6 simbolių. Tiek reikalaujama automobiliams, o motociklams pakanka penkių simbolių.

– Kiek tenka pakloti pinigėlių už tokį vardinį numerį?

– Toks išskirtinis numeris kainuoja 1500 eurų. Pastebėjome, kad vardinius numerius renkasi ne tik prabangių automobilių savininkai. Nemažai žmonių nori tokiu numeriu papuošti išskirtinio modelio ar senovinį automobilį. 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

.

su tais numeriais tik parodo, kad kaimietis pralobo

juos

renkasi tik debilai

Vanda

Greit ir Seimas bus vardinis....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS