„Volvo“ šeimoje – efektyvus naujokas | KaunoDiena.lt

„VOLVO“ ŠEIMOJE – EFEKTYVUS NAUJOKAS

Legendinė „Volvo“ FH sunkvežimių serija pasipildė nauju nariu – „Volvo FH Aero“. Dėl aerodinaminio dizaino ir novatoriškų savybių „FH Aero“ pasižymi geresniu energijos naudojimo efektyvumu.

„Naujasis „FH Aero“ – efektyviausias mūsų visų laikų sunkvežimis“, – pabrėžė „Volvo Trucks“ prezidentas Rogeris Almas.

Metų sunkvežimiu išrinktas „FH Electric“ taip pat bus siūlomas naujosios „Aero“ versijos, kuri papildys plačią „Volvo“ elektrinių sunkvežimių gamą.

Visos „FH Aero“ versijos – elektrinė, dujinė ir dyzelinė – pasižymės mažesnėmis energijos sąnaudomis, ilgesniu nuvažiuojamu atstumu, aukščiausio lygio saugumu ir puikia vairavimo patirtimi.

Keturi naujieji modeliai – „FH Aero“, „FH Aero Electric“, dujinis „FH Aero“ ir „FH16 Aero“ – rinkose bus pristatomi 2024–2025 m.

„FH Aero“ kabinos priekis, palyginti su įprastu „Volvo FH“, yra 24 cm ilgesnis. Tai lėmė geresnes aerodinamines savybes, sumažino degalų sąnaudas, užtikrina didesnį stabilumą važiuojant vėjuotomis sąlygomis.

Visos „FH Aero“ versijos – elektrinė, dujinė ir dyzelinė – pasižymės mažesnėmis energijos sąnaudomis.

Pagerinta aerodinamika modeliui „FH Aero Electric“ užtikrina mažesnį pasipriešinimą riedėjimui, leidžia regeneruoti daugiau energijos, kuri grąžinama į bateriją stabdant arba leidžiantis nuokalnėn ir yra paruošta vėl panaudoti, kai jos prireikia įsibėgėti arba kilti į kalną.

Nauja pažangi šoninio vaizdo kamerų sistema padidina aerodinamiką, matymo lauką, pagerina vairuotojo ir aplinkinių eismo dalyvių saugumą. Automatinio pasukimo funkcija posūkiuose seka priekabos judėjimą.

Be to, „Volvo Trucks“ klientams skirta „My Business Apps“ funkcija dabar galima naudotis daugiau šalių. Tai prenumerata paremta paslauga, leidžianti atsisiųsti įvairių trečiųjų šalių programėlių ir jomis naudotis papildomame prietaisų skydo ekrane. Jos leidžia pagerinti kasdienę sunkvežimio eksploataciją ir sumažinti prastovų laiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

jo teko dirbti prie remonto

priesh 15 metu , slogus prisiminimai apima ten tipo sheima , bet ish tiesu tai bando vienas kita ishdulkinti

Bebaigiantis

issikrauti elektrovilkikas Via Baltikoje. Greitis 30,aplenkti kiti negali. Jis - negali sustoti,nes nebepajudes! Bando pasiekti stotele is paskutiniuju! Ir i kamscio gala ilekia koks nors zioplys... Tai kas bus kaltas!? Va,apie ka niekas neraso! O tokiu nelaimiu jau buvo ne viena ir ne desimt! Tiesa,kol kas su elektrolengvikemis.

Jau penkmetis,

kai EK iteisino 90 cm ilgesnes kabinas,del vairuotoju saugumo ir komforto! Kur jos!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS