Vyriausybė pritarė, kad dygliuotas padangas būtų galima pasikeisti po karantino | KaunoDiena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ, KAD DYGLIUOTAS PADANGAS BŪTŲ GALIMA PASIKEISTI PO KARANTINO

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui, kad vairuotojai dygliuotas padangas į vasarines galėtų pasikeisti po karantino, o iki to laiko policija vairuotojų nebaustų.

Vidaus reikalų ministerijos teigimu, padangų keitimo terminas pratęstas iki karantino pabaigos, o tolerancijos laikotarpis truks 14 dienų nuo jo pabaigos.

„Šios nuostatos labiau taikytinos vyresnio amžiaus žmonėms, ar tiems, kurie priklauso rizikos grupei ar turi laikytis izoliacijos, kad dabar, kai turime laikytis karantino ir kuo mažiau judėti, jie neskubėtų į autoservisus. Policija jų nebaus“, – pranešime spaudai teigė ministrė Rita Tamašunienė.

Ji taip pat priminė pasirašiusi įsakymą dėl vairuotojo pažymėjimo, kad pasibaigus jo galiojimui, vairuotojai neskubėtų jų keisti.

„Jeigu pasibaigė vairuotojo pažymėjimo galiojimas, kol nesibaigs karantinas, nereikia skubėti pažymėjimo atnaujinti, tą galima bus padaryti ir vėliau“, – sakė ministrė.

Vairuotojo pažymėjimo galiojimo terminas pratęstas iki karantino pabaigos, tolerancijos terminas – 30 dienų po karantino pabaigos.

Ministerija primena, kad per karantiną autoservisams dirbti neuždrausta, tačiau privaloma laikytis griežtų reikalavimų – vairuotojus aptarnauti saugiu atstumu, privaloma dezinfekuoti ir automobilius.

Kelių eismo taisyklės numato, kad dygliuotas padangas draudžiama eksploatuoti nuo balandžio 10 iki spalio 31 dienos.

Lietuvoje karantinas dėl plintančio koronaviruso paskelbtas kol kas iki balandžio 13 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS