15 metų NATO narystės proga – Kapitono Lietuvos ir Kapitono Amerikos susitikimas | KaunoDiena.lt

15 METŲ NATO NARYSTĖS PROGA – KAPITONO LIETUVOS IR KAPITONO AMERIKOS SUSITIKIMAS

  • 0

2019 metais Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacija (NATO) mini savo gyvavimo 70-metį, o Lietuva – 15-ąsias narystės joje metines. Nors oficiali šalies įstojimo į Aljansą data yra kovo 29-oji, tačiau sukaktį žymintis šventinis periodas Lietuvoje tęsiasi visus metus. Vienas iš ryškiausių minėjimo momentų – populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics 2019“ įvyksiantis ne tik sąjungininkų, bet ir jų superherojų – Kapitono Lietuvos ir Kapitono Amerikos – susitikimas.

„Esame įsitikinę, kad NATO yra vienas svarbiausių šiandieninės mūsų laisvės saugumo garantų, todėl nuoširdžiai džiaugiamės, kad mūsų renginys taps vieta, kurioje bus švenčiama mums visiems tokia svarbi partnerystės sukaktis“, – sako trečiuosius metus Vilniuje vyksiančio tarptautinio renginio „Comic Con Baltics“ organizatorius Tomas Vievesis.

Renginio „Comic Con Baltics“ dalimi Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė tampa trečiuosius metus iš eilės, tačiau šie – išskirtiniai. Trijose skirtingose renginio erdvėse įsikursiantys mūsų šalies gynėjai lankytojus pramoginėmis priemonėmis bandys supažindinti ne tik su kariuomenės veikla, bet ir su NATO aljanso svarba, istorija bei veikla. Reikšmingu momentu taps sąjungininkių šalių karių vizitai.

„LR KAM stenduose lankytojų lauks ne tik įvairios edukacinės ir pramoginės veiklos, bet ir galimybė pabendrauti su mūsų šalies sąjungininkais – NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariais iš Belgijos, Nyderlandų ir Vokietijos. Tai bus puiki proga susitikti su mūsų šalies saugumui vieno svarbiausių Aljanso bataliono atstovais, susipažinti ir daugiau sužinoti apie jų atliekamus herojiškus darbus visų mūsų labui“, – sako T. Vievesis.

Tiesa, renginio organizatoriai kartu su Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomene lankytojus kvies išbandyti ir daugiau pramogų, susijusių su Lietuvos gynyba ir saugumu.

„Visi ginklų entuziastai bus kviečiami parodyti žinias užtaisant 100 metų skaičiuojančius ginklus, išbandyti savo taiklumą šaudant į taikinius virtualioje realybėje, pabandyti įveikti šifravimo subtilybes. Taip pat besidomintys ginklais galės apžiūrėti snaiperinius ir taikliojo šaulio ginklus, dalyvauti bepiločio orlaivio „Scan Eagle“ pristatyme, pamatyti žymųjį Lietuvos kariuomenės išminavimo robotą „tEODor“ bei kovinių filmų kūrėjų ir režisierių mėgstamą amerikietišką karinį visureigį „Hummer“ su ginkluote“, – pasakoja T. Vievesis.

Kapitonas Lietuva – priminimas, kad herojus yra kiekviename iš mūsų

Vis dėlto, vienu ryškiausių simbolinių įstojimo į NATO minėjimo „Comic Con Baltics 2019“ renginyje momentų lankytojams gali tapti Lietuvos ir JAV – NATO Aljanso lyderės – superherojų susitikimas. Abi renginio dienas su lankytojais Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės stende bendrausiantis Kapitoną Lietuvą įkūnijantis Gabrielius Liaudanskas-Svaras „Litexpo“ parodų rūmuose susitiks su čia atvyksiančiu Kapitono Amerikos personažu.

Paklaustas apie NATO svarbą jam kaip piliečiui, G. Liaudanskas-Svaras pažymi, kad, jo nuomone, Aljanso dėka šiandien galime gyventi kur kas laisviau ir saugiau.

„NATO yra vienas iš pagrindinių mūsų saugumo garantų, o mūsų narystė Aljanse leidžia užtikrinti, kad šansai, jog būsime puolami yra stipriai mažesni“, –sako Lietuvos kariuomenės ambasadorius, Kapitoną Lietuvą įkūnijantis atlikėjas G. Liaudanskas-Svaras.

Anot atlikėjo, trečiąjį rugsėjo savaitgalį susitiksiantys Kapitonas Lietuva ir Kapitonas Amerika – personažai, kurių pagrindinė funkcija yra priminti, kad tikrieji herojai kasdien yra tarp mūsų. Norėdami jais galime būti mes patys.

„Nors Kapitono Lietuvos ir Kapitono Amerikos susitikimas yra daugiau pramoginis momentas, tačiau jis simbolizuoja saugumo bei partnerystės svarbą. Vis dėlto, pagrindinė Kapitono Lietuvos žinutė išlieka nukreipta būtent į Lietuvą ir Lietuvos žmones. Aš esu tik superherojaus veidas ir jo vėliava, o kapitonai esame visi mes – milijonai žmonių, kurie gyvena Lietuvoje arba nešioja Lietuvą savo širdyje“, – sako G. Liaudanskas-Svaras.

Paklaustas apie tai, kokiomis temomis renginio metu galės pabendrauti su Kapitonu Lietuva susitikę lankytojai, G. Liaudanskas pažymi, kad yra pasiruošęs diskutuoti visomis žmonėms aktualiomis temomis.

„Esu visiškai atviras – bendraujant su manimi nėra nei draudžiamų, nei neliečiamų temų, nes tikiu, kad kartais gyvenime reikia tiesiog pasidžiaugti ir pasijuokti. Žinoma, jeigu lankytojams kils rimtų klausimų, į juos visus aš atsakysiu besiremdamas savo subjektyvia nuomone. Tai aš darau visą gyvenimą“, – lankytojus pabendrauti renginio metu kviečia Kapitoną Lietuvą įkūnijantis atlikėjas.

Susitikti su Kapitonu Lietuva, Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės bei sąjungininkių šalių atstovais bei paminėti 15-uosius įstojimo į NATO metus lankytojai galės rugsėjo 21-22 dienomis, kultinio renginio „Comic Con Baltics 2019“ metu.

Taip pat „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje lankytojų lauks susitikimai su pasaulyje garsiais aktoriais ir kūrėjais iš žinomiausių kino bei televizijos projektų. Lauks ir filmų premjeros renginio kino salėje, virtualios realybės, vaizdo žaidimų ir jiems skirtos moderniausios įrangos išbandymas, komiksai ir pasaulyje pripažinti jų piešėjai, cosplay pasirodymai, šeimų erdvė ir daug kitų, tiek suaugusiems, tiek mažiesiems skirtų pramogų.

Bilietus platina „Tiketa“.

GALERIJA

  • 15 metų NATO narystės proga – Kapitono Lietuvos ir Kapitono Amerikos susitikimas
  • 15 metų NATO narystės proga – Kapitono Lietuvos ir Kapitono Amerikos susitikimas
  • 15 metų NATO narystės proga – Kapitono Lietuvos ir Kapitono Amerikos susitikimas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS