Ant Trijų Kryžių kalno pastatytas ketvirtasis kryžius | KaunoDiena.lt

ANT TRIJŲ KRYŽIŲ KALNO PASTATYTAS KETVIRTASIS KRYŽIUS

Teatro dienos proga ant Trijų Kryžių kalno buvo pastatytas ketvirtasis kryžius, skirtas Lietuvos kultūros atstovams.

Renginį inicijavo aktorius ir režisierius Ainis Storpirštis, kartu su „Vandenyno dirbtuvių“ komanda, buriančia talentingus aktorius bei kūrėjus, rašoma pranešime spaudai.

„Kasmet teatro dieną teikiami „Auksiniai scenos kryžiai“ geriausiems šalies teatro menininkams, tačiau šis renginys tapo uždaras ir prieinamas tik tam tikrai bendruomenei. Mūsų tikslas – įteikti auksinį kryžių visiems Lietuvos kultūros atstovams, pastatant jį ant Trijų Kryžių kalno, kad būtų matomas visiems, nes kultūra yra mūsų visuomenės pagrindas“, – teigia A. Storpirštis.

Aktorius ir režisierius tikisi, kad tokio milžiniško auksinio kryžiaus nešimas taps kasmetine tradicija bei paskatins jungtis ir kitus kultūros atstovus, taip pat ir visuomenę.

Milžiniškas, 6 m aukščio ir 3 m pločio aukso spalvos kryžius buvo konstruojamas prie Lietuvos Respublikos Seimo ir nešamas Gedimino prospektu Trijų Kryžių kalno link ir ten pastatytas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Nesąmonė ir nesupratimas. Keista, kaip duodami leidimai niekinti Trijų kryžių paminklą. juk prie kiekvieno istorinio/architektūrinio paminklo galima būtų ką nors prilipdyti, jei šauna į galvą. Tai kuo tada paminklai pavirstų???

d

matosi...veikejai prie meno

taip

prieinama prie absurdo nesamoniu ir negerbimo esamo paminklo kuris tokiais /skulptoriu/ metodais paniekinamas nes jie komunistu jau buvo 1 syki susprogdinti kaip ir Kauno laisves statula kurios orginalas kaip prisimenu buvo didesnis......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS