Į sostinę kviečia tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“ | KaunoDiena.lt

Į SOSTINĘ KVIEČIA TARPTAUTINIS FOLKLORO FESTIVALIS „SKAMBA SKAMBA KANKLIAI“

  • 3

Vilniuje ketvirtadienį prasideda keturias dienas truksiantis tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“.

„Ilgiausiai Lietuvoje gyvuojančio folkloro festivalio šerdis yra bendruomenė: gaivinusi, sergėjusi iš protėvių perimtą tautos kūrybą ir auganti kartu su kelinta jos puoselėtojų karta“, – sako festivalį organizuojančio Vilniaus etninės kultūros centro direktorė Sandra Daugirdienė.

„Skamba skamba kanklių“ programoje numatyti tradicinis „Pasidainavimų vakaras“, Lietuvos folkloro ansamblių koncertai „Slauna mūsų giminėlė“ ir „Skambantis senamiestis“, „Sutartinių takas“ ir „Vilnius mūsų tėvyna“ kvies sutartinių mėgėjus.

Šeštadienį ir sekmadienį Bernardinu sode rengiama tautodailės ir kulinarinio paveldo mugė „Darbas meistrą giria“, „Amatų kieme“ veiks kūrybinės dirbtuvės norintiems išbandyti liaudies meistrų amatą ir pasigaminti suvenyrą.

Tai pat vyks „Naktišokiai“, etninės kultūros vakarėlis „Naktinės dūzgės“, iš viso per savaitgalį numatyta kelios dešimtys renginių.

Į festivalį atvyks svečiai iš Sakartvelo, Vengrijos, Ukrainos, Latvijos, pasirodys Lietuvos tautinių bendruomenių – lenkų, ukrainiečių, totorių, žydų – kolektyvai.

„Skamba skamba kankliai“ rengiamas Vilniuje nuo 1973 metų ir yra vienas iš nedaugelio Europoje vykstančių autentiškos etninės muzikos festivalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

X

Nelabai rūpi folkloras jaunimui, jiems įdomi kitokia muzika, kur daug triukšmo, šviesų, garso.

Juokdariams

Buvo toks smirdintis defektyvus ž.das Smol.kus. Lipo į sceną, ūgis jo 150 cm, snukis rudas, platus, prisistatydavo lietuviu ir čiulpė birbynę . Suprantate? Po užsienius važinėjo ir pristatinėjo lietuvių kultūrinį paveldą dvokiantis šlykštus Sm.lskus. Ką tas užsienis mąstydavo? Kad lietuvių vyrai taip atrodo ur taip dvokia? Maža to. Čiulpti tas ž.das mokė ir Mužikų ir teatro akademijoje. Homosiekas taip gaudavo jaunų lietuvių pačiupinėti. Dukrą tyrėjo, kaip ir jis, smirdinčią neūžaugą. Ir visiem reklamavo tą išsigimėlę, kurią iš namų rytais išleisdavo jai juodą barzdą nuskutęs. Aiškiau? Ir tas renginys kur aprašinėti tėra visokių išsigimėlių orgijos gražų gegužės mėnesį, kai koks vilnietis išsigimėlis iš oakrūmės gauna paspoksoti į kokią normalią mergaitę iš provincijos atvežtą.

tai

ne kankliai, o kanklės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS