Į Vilnių atkeliauja pasaulinę šlovę pelniusi modernaus šokio trupė | KaunoDiena.lt

Į VILNIŲ ATKELIAUJA PASAULINĘ ŠLOVĘ PELNIUSI MODERNAUS ŠOKIO TRUPĖ

Lietuvos šiuolaikinio šokio centras savo veiklos 20-metį mini rengdamas vienintelį ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse pasaulinės šokio žvaigždės – trupės iš Izraelio „Batsheva“ ansamblio pasirodymą. Po savaitės Vilniuje trupė rodys choreografo Ohado Naharino spektaklį „Decadance“.

Didžiausią Izraelyje ir vieną garsiausių pasaulyje šiuolaikinio šokio trupių „Batsheva ensemble“ 1964-aisiais Tel Avive įkūrė filantropė baronienė Batsheva de Rotschild bei  legendinė amerikiečių choreografė Marta Graham. Pernai ansamblis šventė 50 metų sukaktį, ir surengė pasirodymą, kuriame šoko visi čia kažkada šokę šokėjai.

Į Vilnių „Batsheva ensemble“ atveža spektaklį „Decadance“.
„Decadance“, tai jų hitas, kurį jie vežioja po pasaulį. Tai yra šokis, fizinis šokis, stiprus“, – sako Lietuvos šokio informacijos centro vadovas Audronis Imbrasas.

Tarptautinį pripažinimą „Batsheva“ ansambliui pelnė jau 25-erius metus jo meno vadovu  dirbantis choreografas Ohadas Naharinas, kurio karjeroje daug tarptautinių apdovanojimų. Jam suteikti Juilliardo mokyklos, Hebrajų universiteto garbės daktaro vardai, choreografas yra Prancūzijos vyriausybės menų ir literatūros ordino kavalierius.

„Tai – pagrindinė Izraelio šokio trupė, tai – choreografas, kurio spektaklius šoka Paryžiaus operos, Danijos karališkasis, Suomijos,baletas, Nyderlandų – galėčiau vardinti ir vardinti... Tai – elitinis choreografas“, – teigia A. Imbrasas
„Batsheva ensemble“ spektaklis Vilniuje, nacionaliniame dramos teatre bus rodomas birželio 9-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS