Japoniškos kultūros fenomenas – taiko būgnų trupė „Kodō“ – pavasarį surengs koncertą Lietuvoje | KaunoDiena.lt

JAPONIŠKOS KULTŪROS FENOMENAS – TAIKO BŪGNŲ TRUPĖ „KODŌ“ – PAVASARĮ SURENGS KONCERTĄ LIETUVOJE

  • 0

Trupės pasirodymas įvyks kovo 27 dieną įvyks Vilniuje, „Avia Solutions Group“ arenoje. Tai bus vienintelis šios daugiau nei keturis dešimtmečius gyvuojančios grupės pasirodymas Baltijos šalyse 2024-aisiais.

Į Lietuvą senovinės japonų būgnų kultūros saugotojai, grupė „Kodō“, atvyksta su nauja programa „Warabe: Pirmykštė jėga“, kuria muzikantai pristatys šios muzikos ištakas.

Unikalus pasaulinės kultūros perlas „Kodō“ 2024 metais minės 43-ąsias savo veiklos metines. Šios grupės namai – Japonijos Sado sala, kur nuo neatmenamų laiko iš kartos į kartą būdavo perduodama grojimo taiko tradicija. Šios muzikos atstovai yra visiškai atsidavę savo darbui ir įprastai savo gimtąją salą palieka tik dėl koncertinių kelionių.

Organizatorių nuotr. 

„Kodō“ nariai žiūrovams dovanoja įspūdingą muzikos ir šokio pasirodymą, pasitelkdami įvairaus dydžio būgnus. Su nauja koncertų programa „Kodō“ atsigręžė į šios tradicijos šaknis ir pristato klasikinės taiko muzikos repertuarą, kuris pasižymi teatrališkumu, egzotika, gaivališku vyriškumu ir yra autentiškai japoniškas.

Koncerto metu pristatomos skirtingos japonų kultūros temos, o pats pasirodymas yra itin sudėtingas ir reikalaujantis daug pastangų iš muzikantų, kurie siekia tobulos ritmo ir sinchroniškumo harmonijos.

Japonų grupės „Kodō“ tarptautinė karjera prasidėjo 1981 metais. Nuo tada „Kodō“ surengė daugiau nei 6,5 tūkst. pasirodymų penkiuose pasaulio žemynuose. Japoniškas žodis „Kodō“ reiškia „širdies dūžis“ – Japonijos tradicijoje tai visų ritmų pagrindas.

Daugiau informacijos: www.gmgyvai.lt

Bilietai: https://www.bilietai.lt

GALERIJA

  • Japoniškos kultūros fenomenas – taiko būgnų trupė „Kodō“ – pavasarį surengs koncertą Lietuvoje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS