A. Juškos spektakliai vasarį keliasi į „Meno fortą“ | KaunoDiena.lt

A. JUŠKOS SPEKTAKLIAI VASARĮ KELIASI Į „MENO FORTĄ“

  • 0

Vasario 5-7 dienomis Jaunimo teatre sukurti jaunosios kartos režisieriaus Adomo Juškos spektakliai keliasi į teatro „Meno fortas“ sceną.

Žiūrovai kamerinėje erdvėje galės išvysti naujausią režisieriaus premjerą „Miego brolis“ pagal to paties pavadinimo Roberto Schneiderio knygą, taip pat jau publikos pamėgtus ir užsienio bei kitų Lietuvos miestų scenas apkeliavusius debiutinį režisieriaus spektaklį „Šveikas“ pagal Jaroslavo Hašeko romaną ir „Fikcijas“ pagal Jorge Luiso Borgeso kūrybą. Jaunimo teatro spektakliai ir renginiai jau ne pirmą kartą keliasi į „Meno forto“ erdvę – tamprus teatrų bendradarbiavimas prasidėjo praėjusių metų lapkričio pabaigoje vykusio renginių ciklo, skirto režisieriaus Eimunto Nekrošiaus atminimui, „Paskutinieji“ metu.

Režisieriui A. Juškai „Meno forto“ scena nėra svetima – teatro režisūros studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje metu ši erdvė tapo savotišku 2015 metais Eimunto Nekrošiaus surinkto kurso prieglobščiu. Nuo pat pirmo kurso būsimieji režisieriai Bernardinų gatvėje esančiose patalpose repetuodavo, dėstytojams ir žiūrovams pristatydavo savo sukurtus eskizus. Buvimą „Meno forte“ A. Juška su kurso draugais tęsė ir po savo mokytojo mirties, vadovavimą kursui perėmus Silvai Krivickienei.

Tris dienas iš eilės vasario mėnesį rodomi A. Juškos spektakliai – puiki galimybė iš arčiau žiūrovams susipažinti su jo kūrybos metodu, pamatyti režisieriaus išskirtinį braižą. Jaunasis kūrėjas savo bendraamžių kontekste išsiskiria tuo, kad nesirenka statyti pjesių, o tikslingai į sceną perkelia literatūros klasika laikomus kūrinius. Jam svarbu, kad tekstas turėtų savitą charakterį, keltų iššūkius ir suteiktų jam, kaip menininkui, galimybę sukurti visiškai naują kūrinį, o ne į sceną tiesiog perkelti kažkieno užduotą viziją.

A. Juškos spektakliuose vaidina Jaunimo teatro aktoriai Andrius Bialobžekis, Aleksas Kazanavičius, Aušra Pukelytė, Lukas Petrauskas. Kartu su jais į sceną žengia ir jaunosios kartos, tik ką studijas baigę arba tebesimokantys aktoriai Motiejus Ivanauskas, Augustė Šimulynaitė, Džiugas Grinys, Digna Kulionytė, Aurelijus Pocius, Marius Gotbergas, bei kviestiniai aktoriai Andrius Sakalauskas, Povilas Budrys ir Mindaugas Ancevičius.

Teatre „Meno fortas“ naujausia Jaunimo teatro premjera „Miego brolis“ bus rodoma vasario 5 d., spektaklis „Fikcijos“ – vasario 6 d. bei „Šveikas“ – vasario 7 d. Visi renginiai prasideda 19 val.

Bilietus platina tiketa.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS