Kadenciją baigianti Vilniaus senojo teatro vadovė abejoja naujo konkurso skaidrumu | KaunoDiena.lt

KADENCIJĄ BAIGIANTI VILNIAUS SENOJO TEATRO VADOVĖ ABEJOJA NAUJO KONKURSO SKAIDRUMU

  • 5

Kadenciją baigianti Vilniaus senojo teatro vadovė Olga Polevikova abejoja naujo konkurso į įstaigos vadovus skaidrumu, svarsto, ar jį skųsti teismui.

„Šiam teatrui vadovavau penkerius metus neramiais laikais. Keitėme ne tik pavadinimą, bet ir strategiją, repertuarą, pavyko suburti stiprią komandą, padidinti pajamas iš parduodamų bilietų į spektaklius, įrengti naują sceną M8 ir ją įveiklinti, buvau suplanavus paversti M8 atvira eksperimentine erdve, leisianti atsiskleisti jauniems menininkams ne tik per spektaklių kūrimą̨ ir rodymus, bet ir per kitas meno formas“, – feisbuke ketvirtadienį rašė O. Polevikova.

„Deja, konkurso nelaimėjau. Ir nemanau, kad tai kompetencijos, patirties ar geresnės strategijos klausimas. Manau, kad konkursas buvo neskaidrus“, – pridūrė ji.

Pirmadienį Kultūros ministerija pranešė, kad Vilniaus senojo teatro vadovo konkursą laimėjo šokio kritikas, kultūros vadybininkas ir buvęs kultūros viceministras Audronis Imbrasas. Iki šiol jis ėjo Visagino kultūros centro direktoriaus pareigas.

Pasak ministerijos, A. Imbrasas iš konkurse dalyvavusių aštuonių pretendentų surinko daugiausiai komisijos balų.

Jeigu vienoms įstaigoms, anot komisijos, reikia rotacijos, tai kodėl kitose tie patys žmonės vadovauja dešimtmečius? 

O. Polevikova rašė svarstanti, ar dėl konkurso kreiptis į teismą, tačiau pridūrė abejojanti, ar skundas bus išnagrinėtas tinkamai.

„Ar aš pati ketinu skųsti konkurso eigą ar rezultatą? Turiu dar laiko pagalvoti apie tai. Esu idealistė, bet ne naivuolė. Kad skundas bus tinkamai išnagrinėtas, kad byla atsidurtų teisme ir rezultatas būtų anuliuotas, tikimybė nedidelė“, – nurodė ji.

Pasak jos, konkursas organizuotas neprofesionaliai ir neefektyviai, o vertinimo kriterijai nėra aiškūs.

„Jeigu vienoms įstaigoms, anot komisijos, reikia rotacijos, tai kodėl kitose tie patys žmonės vadovauja dešimtmečius? Kodėl sistemos žmonės keičia vieni kitus ir taip sukasi ratelis?“ – kėlė klausimą buvusi teatro vadovė.

Konkursas į teatro vadovo pareigas paskelbtas birželio pradžioje, baigiantis O. Polevikovos kadencijai.

Dabartinis teatro pavadinimas buvo patvirtintas praėjusių metų rugsėjį. Anksčiau Jono Basanavičiaus gatvėje esanti įstaiga turėjo Lietuvos rusų dramos teatro pavadinimą.

Vilniaus senojo teatro vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Romas

dabar nebe atkatai, o visos partijos "sukiša savus", dažnai be kompetesijos po to šitie kiša artimus ir provincija "klesti" ..., tegyvuoja ? tegyvuoja Lietuva=kaimas (blogąja prasme)...!!!

Gal pagaliau teatras rodys ka įdomaus

Nes iki šiol tik nusikalstamą kultųra platino,

Faktas

Aciu Dievui kad ruske nelaimejo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS