Kviečia ieškoti žaismingų šuniukų Bernardinų sode | KaunoDiena.lt

KVIEČIA IEŠKOTI ŽAISMINGŲ ŠUNIUKŲ BERNARDINŲ SODE

  • 0

Pasivaikščiojimus miškuose ar miesto parkuose, pastaruoju laikotarpiu, turbūt spėjo pamėgti daugelis Lietuvos gyventojų. Nuo šiol viename Vilniaus parkų, Bernardinų sode, bus galima ne tik bevaikštinėjant mėgautis puikia aplinka, gamta, bet ir ieškoti žaismingų šuniukų.

„Sveikas miestas“ kviečia visus susipažinti su „Sharejoy“ projektu ir leistis kartu į smagią, interaktyvią kelionę po Bernardinų sodą. Jame projekto herojai „atgis” 3D pavidalu, kai nukreipsite į juos savo išmanųjį įrenginį. Jums reikės surasti visus 10 projekto šuniukų.

„Pirmiausia, pamatėme atvirutes, knygutes su nuostabiais, nuotaikingais šuniukais, kurie papildytos realybės dėka, „atgyja“ ir nustebina skirtingais trumpais savo „pasirodymais“. O, svarbiausia, kad šie šuniukai yra tikri ir kiekvienas turi savo unikalią istoriją. Tuomet kilo idėja pabandyti „perkelti“ šiuos tikrus herojus iš atviručių, knygučių į parką, ir taip paskatinti žmones ne tik daugiau judėti, vaikščioti, bet tuo pačiu ir ieškoti išskirtinių keturkojų draugų, kurie privers šypsotis tiek suaugusius, tiek vaikus. Ieškoti šuniukų Bernardinų sode galėsite jau nuo birželio 1 d. Data iniciatyvos startui pasirinkta taip pat tikslingai — taip tuo pačiu simboliškai, prisidėsime ir prie Tarptautinės vaikų gynimo dienos minėjimo“, — pasakoja VšĮ „Sveikas miestas“ komunikacijos vadovė Karolina Dilytė.

Išskirtinė projekto istorija

„Sharejoy“ — tai nėra eilinis projektas. Pirmiausia — tai inovatyvus ir analogų neturintis darbas, skirtas XXI amžiaus vaikams. Sukurtas nekomerciniais tikslais, siekiant paremti vaikus, sergančius onkologinėmis ligomis.

„Norėdamos netradiciniu, bet šiuolaikiniams vaikams suprantamu būdu, palengvinti jų buvimą ligoninėje ir suteikti teigiamų emocijų dozę, drauge su bendramintėmis, iliustratore ir 3D dizainere Vilma Šeškevičiene, rašytoja Monika Štal ir kūrybininke Liucina Rimgaile, sugalvojome džiaugsmingus „Sharejoy“ kūrinius — išmanias atvirutes bei interaktyvią knygutę „Naktinės viešbučio Barkvilis istorijos“ su jų pagrindiniais herojais, 3D formatu „atgyjančiais” šuniukais. Pristatydamos projektą, atidarėme interaktyvią nuotraukų parodą, eksponuojamą vaikų onkohematologijos skyriuje, Santariškėse. Ten besigydantys vaikai gali bet kada stebėti linksmas nuotraukas ar tyrinėti „atgyjusius” šuniukus savo išmaniuosiuose įrenginiuose. Jau dabar matome, kiek džiaugsmo ir plačių šypsenų tai sukelia, todėl dar kartą įsitikinome, jog sveikimas prasideda nuo pozityvaus mąstymo ir gerų emocijų. Tikimės, kad dabar jau ir Bernardinų sode „apsigyvensiantys“ mūsų herojai, suteiks tiek pat džiaugsmo ir teigiamų emocijų visiems, atkeliavusiems juos pamatyti“, — viliasi projekto „Sharejoy“ iniciatorė fotomenininkė Alla Budrienė.

Bernardinų sodo lankytojai kviečiami dalintis akimirkomis

Norėdami, kad šuniukai „atgytų“, pirmiausia, į savo išmaniuosius telefonus reikėtų atsisiųsti specialią „Sharejoy“ aplikaciją, kurią lengvai rasite ir nemokamai atsisiųsti galėsite „Google Play“ ir „App Store“ programėlių parduotuvėse.

Organizatoriai taip pat kviečia įsiamžinti su šuniukais ir savo nuotraukomis dalintis projekto „Sharejoy“ feisbuko paskyroje. Daugiausia paspaudimų „patinka“ surinkęs nuotraukos autorius bus apdovanotas liepos pradžioje išskiritniu, projektui skirtu „Liu Patty“ desertinės sukurtu tortu, projekto knygutėmis ir atvirukais.

Ieškoti šuniukų Bernardinų sode bus galima nuo birželio 1 d. iki pat birželio 30 d.

Gali prisidėti kiekvienas

Kas norės, galės prisidėti prie šio projekto ir atlikti gerą darbą – padėti sergantiems vaikams. Tai padaryti labai paprasta. Galima tiesiog įsigyti „Sharejoy“ išmaniuosius atvirukus ir interaktyvią knygutę oficialiame projekto tinklapyje, taip pat „Liu Patty“ desertinėje Vilniuje. Visos lėšos, surinktos iš atviručių ir knygos pardavimų, bus skirtos Rimanto Kaukėno paramos grupei, padedančiai sunkiai sergantiems vaikams ir jų šeimoms.

GALERIJA

  • Kviečia ieškoti žaismingų šuniukų Bernardinų sode
  • Liucina ir Tadas Rimgailos
  • Diana Dargienė su dukra
  • Jokūbas Bareikis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS