Latvių muzikos chuliganai „Very Cool People“ kviečia į naujo albumo pristatymą Vilniuje | KaunoDiena.lt

LATVIŲ MUZIKOS CHULIGANAI „VERY COOL PEOPLE“ KVIEČIA Į NAUJO ALBUMO PRISTATYMĄ VILNIUJE

  • 1

Lietuvos melomanams puikiai pažįstama latvių džiazo ir fanko grupė „Very Cool People“ sugrįžta į Vilnių – sausio 20 d. muzikos klube „Tamsta“ grupė pristatys savo naująjį, aštuntąjį albumą „50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism”. Koncerte skambės ne tik šio albumo kūriniai, bet ir naujos kompozicijos bei aranžuotės kartu su dainininke Paula Saija.

Naujųjų 2022-ųjų metų grupės rezoliucijų sąraše – naujų singlų su P. Saija išleidimas bei dar vieno, devintojo albumo pristatymas. Dainininkė P. Saija su „Very Cool People“ koncertuoja nuo 2018 metų, o paskutinius porą metų ji kartu su grupe koncertavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos festivaliuose, tokiuose kaip „Ezīšfests“, „Šiauliai Jazz“, „Klaipėda Castle Jazz“, „Taurage Jazz“ ir „Augustibluus“ bei daugelyje kitų.

„Jau ankstesnį albumą „Koncertprogramma Pa Apli“ planavome pristatyti Vilniaus klube „Tamsta“, tačiau pasaulinė pandemija sujaukė planus ir 2020 metais koncertas neįvyko, – sako grupės lyderis Elvijs Grafcovs. – Planavome atvykti ir praėjusį rudenį, iš karto po naujojo albumo pristatymo Balkanų šalyse, tačiau ir šį pasirodymą teko perkelti. Džiaugiamės, jog pagaliau planai išsipildys ir galėsime surengti rimtą vakarėlį pas braliukus!“

Džiaugiamės, jog pagaliau planai išsipildys ir galėsime surengti rimtą vakarėlį pas braliukus!

Tai bus vienintelis viešas grupės koncertas sausio mėnesį, todėl grupė į Vilnių kviečia ir klausytojus iš visos Latvijos.

„50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism” – albumas, su ironija pasakojantį apie neramią Latvijos istoriją. Šį instrumentinės muzikos albumą grupės nariai skiria ankstesnėms muzikos kartoms, padėjusioms džiazui ir rokenrolui išlikti už geležinės uždangos bei išgyventi beprotišką 9-ąjį dešimtmetį Baltijos šalyse. Aliuzija į tai išryškėja jau albumo pavadinime – džiazas albume persipina su klasikine muzika, Balkanų muzika susitinka su metalu, surfas – su fanko ir soulo muzika, choras – su klezmeriu ir kitu Latvijoje gyvenančių žmonių muzikiniu paveldu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Man tai šūdo šūdas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS