„Loftas Fest“ festivalyje „Open Gallery“ pristatys naujus kūrinius | KaunoDiena.lt

„LOFTAS FEST“ FESTIVALYJE „OPEN GALLERY“ PRISTATYS NAUJUS KŪRINIUS

  • 0

Jau trečius metus iš eilės Vilniaus Naujamiestyje įsikūrusi gatvės meno galerija po atviru dangumi „Open Gallery“ rugsėjo 13 d. pristatys naujus kūrinius.

Jų pristatymas vyks muzikos ir menų festivalio „Loftas Fest’19“ metu.

Šiuo metu nuolatinėje galerijos ekspozicijoje jau esančius 25 darbus papildys dar 9. Šių metų tema – atgimimas. Tai ne tik piešiniai ant sienų, bet ir skulptūros darbai bei šviesos projekcijos ir instaliacijos. Šalia devynių ilgalaikių darbų, festivalio metu galerija pasipildys ir trumpalaike ekspozicija. Ją bus galima pamatyti tik festivalio „Loftas Fest“ metu – rugsėjo 13-14 dienomis.

Naujų galerijos darbų pristatymo ir festivalio metu, penktadienį ir šeštadienį vyks ir ekskursijos, kurių metu profesionalūs gidai lankytojus supažindins su visais „Open Gallery“ darbais. Ekskursijos vyks lietuvių ir anglų kalbomis.

Vieni laukiamiausių galerijos menininkų yra duetas iš Olandijos Telmo Miel, kuris galerijai sukūrė portretą, kuris ant sienos nelyg atgyja ir įgauna gyvą pavidalą. Jis simbolizuoja šiuolaikinį pasaulio valdovą – naująją kartą. Jo „karūna“ – beanie kepurė, kurią jaunuolis dedasi ant galvos.

Kūrinį pavadinimu „Balkonas“ galerijoje eksponuos menininkas Donatas Norušis, sukūręs socialistinei architektūrai būdingo balkono atitvaro reprodukciją, natūraliai įsiliejančią į industrinę erdvę. Tai ironiškas požiūris į vis dar į dabartį įsikibusias, ne vieno šlovinamas ir šiuolaikiškumu tik prisidengusias praeities ideologijas.

Kūrybinis duetas Dalia Juodakytė ir Laurynas Lubys galerijoje eksponuos savo bendrą kūrinį „明るい目の 金“ („Šviesios akys aukso“). Tai trys Mikelandželo Dovydo galvos šviečiančiomis akimis, pakabintos ant sienos. Pasak autorių, šiuo darbu yra siekiama Dovydo skulptūrai – vienam geriausiai atpažįstamų renesanso kūrinių – įkvėpti gyvenimo ir pakylėti virš akademinio piešimo modelio.

Jungtinėje Karalysėje kurianti ir gyvenanti Marija Tiurina atgimimo temą interpretuoja iš asmeninės perspektyvos. Anksti gimtinę palikusiai kūrėjai Lietuva asocijuojasi ne tik su pušynais, samanomis, paukščiais ir laukiniais grybais, bet ir su ramybės bei komforto būsena, kuomet žodžiai iš knygų transformuojasi į idėjas.

Tik festivalio metu bus galima pamatyti ir trumpalaikes instaliacijas, tokias kaip menininkų kolektyvo iš Austrijos, atstovaujančio „Improper Walls Gallery“ virtualios realybės instaliacija, įkvėpta budistų kontempliacijos metodų, lietuvių „Glow Factory“ šviesos skulptūra, Donato Norušio projekcija ir garsinė instaliacija ir daug kitų.

Rugsėjo 13-14 dienomis vyksiantis miesto festivalis „Loftas Fest“ pristatys daugiau kaip 60 atlikėjų ir menininkų septyniose scenose. Didžioji festivalio dalis – įskaitant meno sceną, techno rūsį, maisto kiemą ir gatvės meno galeriją – yra nemokama ir laisvai prieinama visiems norintiems. Mokami yra tik pagrindinės „Lofto“ scenos pasirodymai su „Modeselektor“, „shame“, „Solo Ansamblis“ ir „ba.“.

GALERIJA

  • „Loftas Fest“ festivalyje „Open Gallery“ pristatys naujus kūrinius
  • „Loftas Fest“ festivalyje „Open Gallery“ pristatys naujus kūrinius
  • „Loftas Fest“ festivalyje „Open Gallery“ pristatys naujus kūrinius
  • „Loftas Fest“ festivalyje „Open Gallery“ pristatys naujus kūrinius
  • „Loftas Fest“ festivalyje „Open Gallery“ pristatys naujus kūrinius
  • „Loftas Fest“ festivalyje „Open Gallery“ pristatys naujus kūrinius
„Brazzi Studios“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS