Mugė „ArtVilnius“ – su meno žvaigždėmis ir prancūziškais akcentais | KaunoDiena.lt

MUGĖ „ARTVILNIUS“ – SU MENO ŽVAIGŽDĖMIS IR PRANCŪZIŠKAIS AKCENTAIS

  • 1

„ArtVilnius“, didžiausias vizualiųjų menų renginys Rytų Europoje, šiemet švenčia savo 10 metų jubiliejų ir meno mylėtojus kviečia rezervuotis gegužės 30-birželio 2 dienas.

Sostinėje, trijose „Litexpo“ salėse, bus galima išvysti net 66 meno galerijas, 300 menininkų iš 20 šalių, o vienu iš svarbiausių jubiliejinės meno mugės akcentu taps Prancūzija.

Į Vilnių atvyksta didelė prancūzų menininkų ir galerininkų komanda, kuri rengia specialias ekspozicijas. Prancūzijos šiuolaikinio meno scenai dedikuotą programą kuruoti pakviesta kylanti prancūzų kuratorė Aurélie Faure, dirbanti su tokiais svarbiais projektais, kaip „Fondation d'entreprise Hermès“, „Nuit Blanche“ bei pasaulinio garso galerija „Emmanuel Perrotin“.

Jubiliejinės meno mugės lankytojų ir pirkėjų laukia turtinga programa. Su Prancūzų instituto Lietuvoje palaikymu Vilniuje sulauksime net 11-os prancūziškų galerijų. Kuratorės A.Faure rengiama #FocusFrance programa apims įvairias meno formas: nuo tapybos, videomeno iki performanso ir garso meno. Į Vilnių atvyksta tokios garsios prancūzų galerijos kaip „Thomas Bernard“, „Ceysson-Benetière“, „Suzanne Tarasieve“ ir „Eva Hober“. Sostinę ir Vilniaus meno mugę pamėgusios prancūzų galerijos „Nivet-Carzon“ ir „Galerie des Petits-Carreaux“ taip pat grįžta į kartu paminėti 10-ąjį „ArtVilnius“ gimtadienį.

Meno mugė „ArtVilnius“ išsiskiria iš kitų Europos mugių tuo, kad mes 10 metų skyrėme ypatingą dėmesį meno edukacijai, augindami šiuolaikinio meno vartotoją.

Šiemet meno mugės komanda paruošė įspūdingą programą. „ArtVilnius‘19“ dalyvaus lyderiaujančios Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos galerijos. Mugės lankytojai susipažins su galerijomis iš Danijos, Italijos, Vokietijos, Rusijos, Austrijos ir Baltarusijos. Greta galerijų programos, vyks susitikimai su garsiais menininkais, įdomios paskaitos, performansai, edukacija bei geriausių menininkų rinkimai. Specialus piniginis prizas, kurį įsteigė mugės mecenatė advokatų kontora „Cobalt“, laukia geriausio jaunojo menininko.

„Per 10 metų meno mugė „ArtVilnius“ tapo svarbia bei žinoma žaidėja Rytų Europos regione. „ArtVilnius“ tapo ne tik kūrinių pardavimo, bet ir svarbiu tinklaveikos centru tarp Rytų ir Vakarų, bei startine platforma meno galerijoms patekti į kitas garsias Vakarų Europos meno muges. Meno mugė „ArtVilnius“ išsiskiria iš kitų Europos mugių tuo, kad mes 10 metų skyrėme ypatingą dėmesį meno edukacijai, augindami šiuolaikinio meno vartotoją“, – pasakoja „ArtVilnius‘19“ vadovė Diana Stomienė.

Neatsitiktinai ir šių metų mugės šūkis teigia „Gali grožėtis. O gali ir turėti“ bei primena, kad mugėje bus galima įsigyti kūrinių, kurie į Lietuvą atkeliaus iš viso pasaulio. Tai unikali proga, kai lankytojas vienoje vietoje ras tiek daug ir skirtingo meno bei garsių vardų. Meno mugės organizatoriai lankytojus ragina drąsiai bendrauti su galerininkais ir menininkais bei pasinerti į savo favoritų paieškas.

Svarbi jubiliejinės meno mugės „ArtVilnius“ dalis yra projektų zona, 4-ojoje „Litexpo“ salėje. Ten tradiciškai prisistatys mugės ypatingojo partnerio „Lewben Group“ įsteigtas fondas „Lewben Art Foundation“ parengė ekspoziciją su pasaulinio garso vardais ir Lietuvos menininkų kūriniais, kurie palies įdomią temą apie religiją šiuolaikiniame mene. Projektą įgyvendinti pakviesta lietuvių kuratorių komanda, kartu su kuratore iš Italijos Francesca Ferrarini.

Meno mugė didžiuojasi partneryste su garsiu Krokuvos šiuolaikinio meno muziejumi MOCAK, jų komanda šiemet į Vilnių atveža tarptautinę ekspoziciją, kurioje menininkų iš Lenkijos, Izraelio, ir Vengrijos, jų programoje dominuos videomenas ir fotografija. „Fluxus“ dvasią skleis Jono Meko vizualiųjų meno centras, o Šiuolaikinio meno centras pristatys Dariaus Žiūros interaktyvią videoinstaliaciją. Šiemet mugės lankytojai taip pat galės rinkti jiems labiausiai patikusius menininkus ir galerijas, o laureatai bus apdovanoti mugės rėmėjo „Volfas Engelman“ įsteigtomis piniginėmis premijomis.

10-osios meno mugės naujiena – partnerystė su Lietuvos nacionaliniu operos ir baleto teatru, kuris mugėje pristatys šiuolaikinio baleto programą „Kūrybinis impulsas“. Lankytojai su specialiu bilietu galės aplankyti ir mugę, ir baleto pasirodymus, šiuos bilietus bus galima įsigyti gegužės viduryje, o norintys įsigyti išankstinius bilietus tik į mugę, tai gali padaryti jau balandžio 30 d., bilietai brangsta gegužės 2 d.

Meno mugės „ArtVilnius“ komanda taip pat tęs renginio „Naktis galerijoje“ tradiciją. Jau trečią kartą, gegužės 31 d., penktadienį, Vilniaus galerijos duris atvers iki 23 val. bei pakvies į įdomias pažintis su parodomis ir menininkais. Kaip visada šių galerijų lankymas bus nemokamas, tačiau tai unikali proga per vieną vakarą patirtį įdomų naktinį meno maršrutą.

GALERIJA

  • Mugė „ArtVilnius“ – su meno žvaigždėmis ir prancūziškais akcentais
  • Mugė „ArtVilnius“ – su meno žvaigždėmis ir prancūziškais akcentais
  • Mugė „ArtVilnius“ – su meno žvaigždėmis ir prancūziškais akcentais
Fotobanko, organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Wilno

perka meną iš Paryžiaus : kokį ir už kiek ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS