S. Kairys Krokuvoje atidarys Vilniaus 700 metų jubiliejui skirtą parodą | KaunoDiena.lt

S. KAIRYS KROKUVOJE ATIDARYS VILNIAUS 700 METŲ JUBILIEJUI SKIRTĄ PARODĄ

  • 3

Kultūros ministras Simonas Kairys antradienį išvyksta į Krokuvą, kur dalyvaus Vilniaus 700 metų jubiliejui skirtos parodos „Vilnius, Wilno, Vilne 1918–1948: vienas miestas – daug pasakojimų“ atidaryme.

Kaip BNS informavo ministerija, taip pat numatyti S. Kairio susitikimai su Lenkijos pirmuoju vicepremjeru, Lenkijos kultūros ir nacionalinio paveldo ministru Piotru Glinskiu bei Ukrainos kultūros ir informacinės politikos ministru Oleksandru Tkačenka.

Vilniaus miestas pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėtas 1323 metų sausio 25 dieną, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino rašytame laiške Europai.

Minėtu laišku pirkliai, kariai, amatininkai, žemdirbiai ir dvasininkai iš viso pasaulio, ypač iš Liubeko, Štralzundo, Brėmeno, Magdeburgo ir Kelno, kviesti atvykti ir apsigyventi Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nerašo

Sveikinimai braliukams ledo ritulyje

Nemokamai

Kvailelis turistauja

Šito

asilo aš nelaikau LR Kultūros ministru. Jis griovėjas ir kvailys. O jei ir dirba kartais kam tai tik Ukrainai. Pesekiodamas tuos kurie nepasisako prieš Rusiją ar Baltarusiją, o dar jeigu koncertuoja ne ten ir ne taip tai..Tegu Zelenskis jį ir pasiima - gal bent viena ruski fronte nudės, ir tai nauda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS