Sostinėje – paskaitų ciklas „Pasivaikščiojimai po Vilnių su fotografu S. Žvirgždu“ | KaunoDiena.lt

SOSTINĖJE – PASKAITŲ CIKLAS „PASIVAIKŠČIOJIMAI PO VILNIŲ SU FOTOGRAFU S. ŽVIRGŽDU“

  • 0

Nacionalinė biblioteka džiaugiasi ir vėl galėdama pakviesti lankytojus į Lietuvos Respublikos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, fotografijos istorijos tyrinėtojo, fotografo Stanislovo Žvirgždo devynių paskaitų-susitikimų ciklą „Fotografija atskleidžia istoriją. Pasivaikščiojimai po Vilnių su Stanislovu Žvirgždu“.

S. Žvirgždas – vienas geriausių Lietuvos fotografijos žinovų, žymiausių peizažo fotografijos meistrų. Ryškų pėdsaką palieka ir jo, kaip fotografijos kritiko bei istoriko, veikla. Jis – daugelio fotografijos leidinių sudarytojas, knygų vertėjas, straipsnių ir jų rinkinių apie Lietuvos fotografijos istoriją autorius ar bendraautoris.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje fotografijos istorikas ir vėl pasakoja apie Lietuvos sostinę. Susitikimuose pasakojama apie pačius įvairius Vilniaus pastatus ir objektus, rodomos jų fotografijos. Renginiuose bus parodyta per 1600 fotografijų ir kitų vaizdų.

II paskaita. Pasivaikščiojimai po Vilnių

Paskaitos metu bus parodytos 166 fotografijos.

Paskaitoje bus pasakojama Vilniaus gynybinę sieną ir vartus, Tris Kryžius, Bekešo kalną, Bernardinų sodą, Lukiškių aikštę, carinius paminklus, sostinės arkas.

Būtina registruotis čia.

Renginio data: Trečiadienis, vasario 2 d.

Renginio pradžia: 17.30 val.

Renginio vieta: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

III paskaita. Pasivaikščiojimai po Vilnių

Paskaitos metu bus parodytos 166 fotografijos.

Paskaitoje bus pasakojama apie poeto Adomo Mickevičiaus paminklą, taip pat apie paminklą Juozapui Montvilai, Šv. Jono bažnyčią iš Pilies gatvės, Evangelikų reformatų kapines Pylimo gatvėje, Evangelikų kapines ant Tauro kalno, Vokiečių karių kapines Vingio parke, Senąją sinagogą, Žydų kapines, Totorių mečetę, Šv. Jurgio bažnyčią.

Būtina registruotis čia.

Organizatoriai laukia fotografijos entuziastų ir Vilniaus istorija besidominčių bibliotekos bičiulių. Ne todėl, kad nebūtumėte šių vietų matę – gal kai kurie pro jas praeinate kasdien, bet tam, kad iš tikrųjų jas pažintumėte, išgirdę istorinius pasakojimus ir juos iliustruojančias fotografijas. Susidomėjusiųjų laukia Konferencijų salėje, V a.

Renginio data: Trečiadienis, vasario 9 d.

Renginio pradžia: 17.30 val.


Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galiojantį galimybių pasą arba kitą jam prilygstantį dokumentą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Renginiuose uždarose erdvėse visi vyresni nei šešerių žiūrovai ir dalyviai, personalas privalo dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius. Neįgaliesiems, to daryti negalintiems dėl sveikatos, rekomenduojamas veido skydelis. Dalyviai turi laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS