Sostinėje – personalinė dailininkės A. Čiurlionytės akvarelių paroda | KaunoDiena.lt

SOSTINĖJE – PERSONALINĖ DAILININKĖS A. ČIURLIONYTĖS AKVARELIŲ PARODA

M. K. Čiurlionio namuose Vilniuje atidaroma personalinė dailininkės Ariadnos Čiurlionytės akvarelių paroda. Šia paroda tęsiamas projektas „Čiurlionio gentis šiandien“, kuriuo siekiama supažindinti su po pasaulį – nuo Užupio iki Melburno – pasklidusiomis Čiurlionių giminėmis.

A. Čiurlionytė – jauniausiojo M. K. Čiurlionio brolio Jono dukra. Vilniaus dailės akademijoje menininkė baigė tapybos ir dailės pedagogikos studijas. Nuo 1989 metų dalyvauja parodose ir pleneruose Lietuvoje ir užsienyje. Kūrybines autorės inspiracijas žadina gamtos, muzikos, poezijos vidiniai išgyvenimai. Dirbdama aliejaus, akrilo bei akvarelės technikomis, ji kuria paveikslus, kuriais spalvomis įtraukia žiūrovą į dialogą. Menininkės kūryba – atviras, kartu su gyvenimu vykstantis procesas. Tai ne tik dvasinės išraiškos, meninės patirties, bet kartu gyvenimo ir savęs pažinimo kelias, pažymima M. K. Čiurlionio namų pranešime.

A. Čiurlionytė gimė Vilniuje muzikų šeimoje. Nuo mažens augo meno supamoje aplinkoje, todėl neatsitiktinai pamėgo ir pasirinko dailę. „Nuo 2007 metų pradėjau dirbti akvarele. Nors akvarele susidomėjau atsitiktinai, tačiau, matyt, atsitiktinumų nebūna. Ši nelengva technika vis labiau viliojo savo subtiliomis, spontaniškomis improvizacinėmis, o kartu ir preciziško kruopštumo raiškos galimybėmis“, – pranešime cituojama parodos autorė.

Nuo 2007 metų A. Čiurlionytė yra dalyvavusi beveik penkiasdešimtyje akvareles meno renginių: surengusi keturias personalines ekspozicijas, dalyvavusi respublikinėse ir tarptautinėse akvarelininkų parodose ir pleneruose Lietuvoje ir užsienyje (Lenkijoje, Estijoje, Vokietijoje, prestižinėse tarptautinėse Fabriano ir Urbino parodose Italijoje). Menininkė yra Lietuvos dailininkų sąjungos Akvarelininkų sekcijos narė.

Parodos atidaryme M. K. Čiurlionio fortepijoninius kūrinius skambins pianistas Rokas Zubovas. Taip pat dalyvaus dailėtyrininkės Danutė Ona Jedzinskienė ir Rita Mikučionytė. Jos, apžvelgdamos A. Čiurlionytės kūrybą, naudoja tokius epitetus kaip – subtilus, nepakartojamas, meditatyvus, žadinantis.

Paroda veiks iki lapkričio 30 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS