Su šūkiu „Atsiveriantys pasauliai“ sugrįžta vaikų ir jaunimo festivalis „Kitoks‘22“ | KaunoDiena.lt

SU ŠŪKIU „ATSIVERIANTYS PASAULIAI“ SUGRĮŽTA VAIKŲ IR JAUNIMO FESTIVALIS „KITOKS‘22“

  • 0

Sausio 10–15 dienomis vienuoliktąjį kartą įvyks Menų spaustuvės organizuojamas tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis KITOKS’22.

Šiais metais festivalis savo žiūrovus pasitinka su šūkiu „Atsiveriantys pasauliai“. Tai pirmasis ir didžiausias Lietuvoje festivalis, pristatantis netradicinius scenos menus 0–18 metų žiūrovams, kurių šiemet festivalio programoje laukia pasirodymai iš Šveicarijos, Švedijos, Belgijos, Prancūzijos bei Lietuvos.

„Po metų pertraukos sugrįžtantį festivalį KITOKS’22 galiu pavadinti atsiveriančių naujų galimybių festivaliu. Pirmasis ir mums labai svarbus atsivėrimas – tai vis dar atskirtiems, o kartais ir net savo noru atsiribojusiems, negalią turintiems vaikams bei juos globojantiems artimiesiems, kuriuos šiais metais kviesime prisijungti prie daugiau nei dešimtmetį rengiamo festivalio auditorijos. Šiai auditorijai bus skirti tiek užsienio, tiek ir mūsų šalies kūrėjų spektakliai bei kūrybinės laboratorijos. Antrasis šių metu festivalio programos akcentas – tai spektakliai, į kurių kūrimo procesą kartu su scenos menų profesionalais buvo įtraukti ir paaugliai. Šis atviros laboratorijos principu kuriamų spektaklių metodas nėra jokia naujiena, tačiau tampa ypač populiarus tarp menininkų, kuriančių jaunimui. Šiuo atveju jaunoji auditorija dažnai ne tik prisideda prie kūrybinio proceso, bet ir tampa lygiaverčiais partneriais pasirodymus atliekant profesionalioje scenoje. Tokių pavyzdžių šių metų programoje turėsime ne vieną“, – apie festivalio programą pasakoja Menų spaustuvės vadovė, festivalio programos sudarytoja Jolita Balandytė.

Organizatorių nuotr.

Šių metų festivalio programoje – ne tik pasirodymai, bet ir sugrįžtanti edukacinė programa „Jaunasis kritikas“, kurioje atviro kvietimo metu galės dalyvauti tiek paaugliai, tiek studentai, jiems bus sudarytos galimybės ne tik stebėti visus festivalio pasirodymus, bet ir po jų diskutuoti bei pačius pasirodymus aptarti su jų kūrėjais.

KITOKS’22 festivalio programoje laukia įvairiapusė pažintis su šiuolaikiniais scenos menais, festivalio metu bus galima išvysti choreografinę instaliaciją, šokantį pasirodymą, pasinerti į klasikinės elektroninės muzikos sūkurį, išvysti spektaklius, nagrinėjančius paauglystės temas, ir apčiuopti daugybę kitų svarbių bei aktualių temų.

GALERIJA

  • Su šūkiu „Atsiveriantys pasauliai“ sugrįžta vaikų ir jaunimo festivalis „Kitoks‘22“
  • Su šūkiu „Atsiveriantys pasauliai“ sugrįžta vaikų ir jaunimo festivalis „Kitoks‘22“
  • Su šūkiu „Atsiveriantys pasauliai“ sugrįžta vaikų ir jaunimo festivalis „Kitoks‘22“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS