Tapybos miniatiūrų parodoje – 60 menininkų | KaunoDiena.lt

TAPYBOS MINIATIŪRŲ PARODOJE – 60 MENININKŲ

  • 0

Vilniaus senamiesčio širdyje – Pranciškonų gatvėje esančioje galerijoje/dirbtuvėje „RA“ jau šeštąjį kartą pristatoma tapybos miniatiūrų paroda, kurioje dalyvauja 60 autorių – nuo klasikų iki jaunųjų.

Vilniaus senamiesčio širdyje – Pranciškonų gatvėje esančioje galerijoje/dirbtuvėje „RA“ jau šeštąjį kartą pristatoma tapybos miniatiūrų paroda, kurioje dalyvauja šešiasdešimt autorių – nuo klasikų iki jaunųjų.

Į vieną visumą kviečiant susiburti įvairiems požiūriams ir skirtingiems tapybiniams tikėjimams atstovaujantiems menininkams prašyta laikytis keleto formalių ir konceptualių reikalavimų: formato ir idėjos. Pageidauta, kad būtų tapoma ant drobinio paviršiaus aliejiniais, akriliniais ar kitokiais dažais ir laikantis nustatyto (iki 24x18 cm) dydžio. Prašyta pateikti po tris darbus tikrovės ir sapno tema, teigiant, jog norima kalbėti apie potyrius, kuriuos išgyvena kiekvienas mirtingasis.

„Tegul šis parodos pavadinimas, sudarytas iš dviejų žodžių, pats kelia klausimus menininkams, į kuriuos jie atsako, o galbūt klausia – kur pranyksta riba tarp tikrovės ir sapno, o kur ji prasideda?“– taip teigia parodos kuratorės Aistė Gabrielė Černiūtė ir Rūta Eidukaitytė. Tad parodoje pristatomi nedidelio formato dailininkų kūriniai visuomet aktualia tikrovės ir sapno tema, kurios atžvilgiu kiekvienas iš mūsų turi asmeninę ir labai autentišką nuomonę. Tame ir slypi šio meninio klausimo bei egzistencinio žaidimo esmė.

Tapybos miniatiūrų paroda „Tikrovė ir sapnas“ atidaroma balandžio 22 d., penktadienį, 18 val. Ji vyks iki gegužės 5 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS