Ž. Diawara pristato festivalio „Loftas Fest“ programą: dėmesys šiuolaikiniam menui | KaunoDiena.lt

Ž. DIAWARA PRISTATO FESTIVALIO „LOFTAS FEST“ PROGRAMĄ: DĖMESYS ŠIUOLAIKINIAM MENUI

  • 0

Rugsėjo 13-14 d. Vilniaus Naujamiestyje vyksiantis urbanistinis festivalis „Loftas Fest“ daug dėmesio skiria ne tik muzikai, bet ir šiuolaikiniam menui. Netoli menų fabriko „Loftas“ esančiose „Brazzi Studios“ patalpose įsikurs festivalio meno scena, kur nemokamai bus rodomos instaliacijos, vyks pasirodymai, performansai ir kino seansai.

Kaip ir didžioji dalis koncertų, meninė festivalio dalis yra nemokama ir laisvai prieinama visiems besidomintiems kultūra ir šiuolaikiniu menu.

Penktadienio programa prasidės nuo gatvės meno galerijos „Open Gallery“ atidarymo ir naujų darbų pristatymo. Šiemet galeriją papildys devyni nauji ilgalaikiai darbai, kurie bus matomi ir po festivalio. Trumpalaikiai kūriniai bus matomi tik festivalio metu.

Tą pačią dieną pasirodymus surengs „Baltijos baleto teatras“, atlikėja iš Latvijos, muzikos inkubatoriaus „NOVUS“ finalistė Elizabete Balčus, Roberto Heruzo Padila iš Ispanijos, šokio teatras „Okarukas“ ir Boris Kulenovič iš Prancūzijos.

Šeštadienis prasidės nuo Miestelėno Bajoro teatro etiudo. Dieną pratęs grupės „BIX“ būgnininkas Gintautas Gascevičius su programa „Varava“, Greta Bernotaitė surengs šokio performansą „SUGAR“, Simonas Šipavičius pasirodys su projektu „Sheep Effect“, o vakaro pabaigai – vienas laukiamiausių šių metų pasirodymų – elektroakustinis baletas „New Born“.

Organizatorių nuotr.

Penktadienio ir šeštadienio naktimis „Brazzi Studios“ bus rodomi kino filmai muzikos temomis: „Studio 54“, „NIco 1988“, „Irano Reivas“ ir „Muzika tavo rankose“.

Rugsėjo 13-14 d. vyksiantis miesto festivalis „Loftas Fest“ pristatys daugiau kaip 60 atlikėjų ir menininkų septyniose scenose. Didžioji festivalio dalis –įskaitant meno sceną, techno rūsį, maisto kiemą ir gatvės meno galeriją – yra nemokama ir laisvai prieinama visiems norintiems. Mokami yra tik pagrindinės „Lofto“ scenos pasirodymai su „Modeselektor“, „shame“, „Solo Ansamblis“ ir „ba.“.

Bilietus į šiuos pasirodymus galima rasti čia.

Organizatoriai už paramą dėkoja partneriams: „Vivacolor“, „Ramirent“, „Brazzi Studios“. Taip pat Vilniaus miesto savivaldybei, Lietuvos kultūros tarybai, Lietuvos respublikos kultūros ministerijai, „Improper Walls Gallery“ (Austrija), „Street Art Berlin“ (Vokietija), Goethe's institutui ir Prancūzų kultūros institutui, „Nepatogus kinas“ ir „Kino Deli“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS