Atnaujina Vilniaus viešąjį transportą: pirks 15 naujų troleibusų | KaunoDiena.lt

ATNAUJINA VILNIAUS VIEŠĄJĮ TRANSPORTĄ: PIRKS 15 NAUJŲ TROLEIBUSŲ

  • 8

Sostinės viešojo transporto parką papildys 15 naujų troleibusų. Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį pritarė tolesniam viešojo transporto atnaujinimo etapui.

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ planuoja skelbti troleibusų pirkimo konkursą. Naujosios transporto priemonės miesto gatvėmis važinės kitų metų pradžioje, sakoma pranešime.

„Tęsiame didžiausią Vilniaus istorijoje viešojo transporto atnaujinimą – parką papildys nauji, miestiečių poreikiams pritaikyti, ekologiški troleibusai. Prieš dvejus metus naujosios kartos troleibusus jau išbandžiusiems vilniečiams tai gera žinia – kelionių komfortiškomis ir moderniomis transporto priemonėmis mieste bus dar daugiau“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Troleibusų įsigijimui iš viso numatyta 6 mln. eurų, iš kurių 5 mln. eurų sudaro ES struktūrinių fondų lėšos bei Vilniaus miesto savivaldybės ir UAB „Vilniaus viešasis transportas“ lėšos.

Šiuo metu Vilniuje keleivius jau veža 41 žemagrindis „Solaris Trollino 12” troleibusas. Keleivių patogumui naujausios kartos troleibusuose įrengtas WIFI, 5 USB jungtys, saugumą užtikrina 2 vidaus ir 3 lauko kameros. Keleivių komfortą skirtingais metų laikais užtikrina kokybiška kondicionavimo sistema bei moderni LED apšvietimo sistema.

Vilniaus viešajam transportui iš viso priklauso 250 troleibusų, kurie kasdien perveža daugiau 200 tūkstančių keleivių.

Planuojama, kad 2020 m. sostinės viešojo transporto parką taip pat papildys 50 naujų, dujomis varomų MAN autobusų.

GALERIJA

  • Atnaujina Vilniaus viešąjį transportą: pirks 15 naujų troleibusų
  • Atnaujina Vilniaus viešąjį transportą: pirks 15 naujų troleibusų
  • Atnaujina Vilniaus viešąjį transportą: pirks 15 naujų troleibusų
Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Indi

Hee, Na kaip perdazys ir pakys kaip naujus? Tai is karto matosi kad naujas modelis, dazai to nepasleps. Tu gal kaime gyveni ar nematai skirtumo. Jei ir perdazo senus troleibusus tai daro ne tam kad pakyst kaip naujus..

to z...

na ir gerai padare kad uzsieni pirko! o ne kazkokius arabisku pavadinimu,but lietuviskas pavadinimas but lt nupirke

hee

na kaip visad bus,senus naujai perdazys ir pakis kaip naujus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS