Atšaukiama beveik mėnesį trukusi gripo epidemija Vilniuje | KaunoDiena.lt

ATŠAUKIAMA BEVEIK MĖNESĮ TRUKUSI GRIPO EPIDEMIJA VILNIUJE

  • 0

Sostinėje nuo trečiadienio atšaukiama gripo epidemija. Sausio 30-ąją paskelbta gripo epidemija tęsėsi beveik mėnesį.

Epidemija atšaukiama atsižvelgus į pastarosios savaitės sergamumą: vasario 18-24 dienomis sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Vilniaus mieste buvo 74,53 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o gripas sudarė 7,4 proc. bendro sergamumo.

Pasak sveikatos specialistų, tikimybė susirgti gripu sumažėjo, tačiau visiškai neišnyko. Vilniečiams ir toliau rekomenduojama nepamiršti profilaktikos priemonių: dažnai plauti rankas, vengti čiaudinčių, kosinčių, stiprinti imunitetą.

Gripo epidemija skelbiama, kai sergamumo rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Sostinė - šeštoji savivaldybė, paskelbusi epidemijos pabaigą. Pirmadienį gripo epidemiją rekomenduota atšaukti Akmenės, Rokiškio, Telšių, Mažeikių ir Šilutės rajonų savivaldybių teritorijose. Tą pačią dieną gripo epidemijos pabaigą paskelbė Klaipėdos rajono savivaldybė. Dar anksčiau gripo epidemiją nutraukė Ignalinos, Kauno, Kėdainių ir Ukmergės rajonų savivaldybės.

Kaip jau skelbta, praėjusią savaitę, vasario 18-24 dienomis, bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis buvo 80,7 atvejo, tenkančio 10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau - 123,5 atvejo.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro medikai informuoja, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Lietuvoje mažėja trečią savaitę iš eilės.

Mažiausias sergamumo minėtomis ligomis rodiklis 8-ąją metų savaitę registruotas Utenos apskrityje, didžiausias - Kauno apskrityje.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyti 126 asmenys, iš kurių - 20 vaikų iki 2 metų. Intensyviosios terapijos skyriuje gydomi 9 asmenys, iš kurių - 3 vaikai ir 6 suaugę asmenys. Ligoninėje gydytos 2 nėščiosios.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS