Bus griaunami makaronų tiltai | KaunoDiena.lt

BUS GRIAUNAMI MAKARONŲ TILTAI

Antradienį Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) rengiamas kūrybiškiausio statybos konkurso „Makaronų tiltai 2018“ didysis finalas.

„Makaronų tiltai 2018“ - tradicinis VGTU organizuojamas visos Lietuvos čempionatas, kuriame atliekami demonstraciniai čempionato dalyvių pagamintų tiltų iš makaronų bandymai. Šio konkurso taisyklės paprastos - reikia pagaminti kuo stipresnį tiltą iš 1 kg pasirinktos formos makaronų ir klijų. Čempionatą laimi ta komanda, kurios tiltas atlaiko didžiausią apkrovą.

Šiemet jau vykusio moksleivių finalo metu komanda iš Vievio gimnazijos pasiekė Lietuvos rekordą - jų iš makaronų ir klijų pastatytas tiltas atlaikė net 321,461 kg apkrovą. Moksleivių komanda dalyvaus ir didžiajame finale, tad čempionato organizatoriai vėl prognozuoja rekordo pagerinimą.

Renginio organizatoriai sako, kad statyba iš makaronų padeda susipažinti su visais realiais inžineriniais tiltų statybos procesais - skaičiavimais, medžiagų pažinimu, braižyba, gamybos technologija, darbų planavimu, statyba, eksploatacija - todėl tokio tilto statymas yra puiki pramoga žmonėms, kurie tiesiog domisi inžinerija. Šis čempionatas suteikia galimybę prisiliesti prie sudėtingo, bet įdomaus inžinerijos mokslo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS