Bus tvarkoma Vilniaus autobusų stotis: įspėja – viskas užtruks | KaunoDiena.lt

BUS TVARKOMA VILNIAUS AUTOBUSŲ STOTIS: ĮSPĖJA – VISKAS UŽTRUKS

  • 4

Vilniaus autobusų stotį valdančios bendrovės „Vilniaus autobusų stotis“ bei „Baltisches Haus“ pertvarkys šalia Vilniaus geležinkelio stoties valdomą  teritoriją bei finansuos autobusų stoties rekonstrukciją, skelbia Vilniaus savivaldybė.

Tai numatyta pirmadienį pasirašytoje keturšalėje savivaldybės ir bendrovių „Lietuvos geležinkeliai”, „Vilniaus autobusų stotis“ bei „Baltisches Haus“ sutartyje.

„Gavę užtikrinimą dėl miesto vizijos matyti naują autobusų stotį esamoje vietoj nekeičiant jos lokacijos ir matydami pagrindinių stoties rajoną formuojančių dalyvių įsitraukimą pertvarkant rajoną, prisijungiame prie ketinimo protokolo. Tikime, kad pavyks ne tik atnaujinti autobusų stotį, bet ir sukurti miesto gyventojams, svečiams ir verslui patrauklią ir unikalią erdvę”, – pranešime sakė „Vilniaus autobusų stoties” vadovas Andriejus Paleičikas.

Jis BNS teigė, jog projektas – didelės apimties ir pakankamai sudėtingas, ketinimų protokolas pasirašytas 10-čiai metų.

„Sekantys veiksmai dabar rengti teritorijos detalųjį planą. (...) Be abejo, viskas užtruks, greito rezultato šitoje vietoje nevertėtų laukti“, – BNS sakė A. Paleičikas.

Jis neįvardijo, kiek galėtų kainuoti stoties rekonstrukcija bei iš kokių šaltinių ji galėtų būti finansuojama. Aišku tik tiek, kad akcininkai finansuos proporcingai jų valdomai daliai.

„Yra įsipareigojimas išlaikyti autobusų stotį toje pačioje vietoje, atnaujinti ją, o sekantys klausimai – kas, kaip ir kiek – bus eigoje. Šiandien niekaip negaliu pasakyti kainos“, – teigė A. Paleičikas.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, jog į stoties rajono pertvarkos projektą jau įsitraukė visi svarbiausi šio rajono atstovai.

Be abejo, viskas užtruks, greito rezultato šitoje vietoje nevertėtų laukti.

Pasak mero, jei procesas toliau strigtų, autobusų stotis būtų perkelta arčiau geležinkelio stoties arba šiek tiek tolėliau.

„Tačiau neabejoju partnerių ketinimų rimtumu ir esu tikras, po kelerių metų galėsime vilniečius pakviesti į naujos autobusų stoties atidarymą”, – tvirtino R. Šimašius.

„Baltisches Haus“ priklauso autobusų stoties dalis, kurioje veikia parduotuvė „Iki“, bei nedidelė dalis sklypo, o  A. Paleičiko valdomai „Vilniaus autobusų stočiai“ – likusi stoties pastato dalis, tu metu sklypą jis nuomojasi iš valstybės.

Teritorijoje numatoma sukurti integruotą mobilumo centrą, apimantį geležinkelius, vietinius ir rajoninius autobusus bei miesto transportą, dviračius, taksi ir kitus.

Vilniaus savivaldybė ir „Lietuvos geležinkeliai“ prieš daugiau nei metus pasirašė ketinimų protokolą, pagal jį pokyčiai numatomi daugiau kaip 20 hektarų ploto teritorijoje tarp Geležinkelio ir Pelesos gatvių.

„Vilnius Connect“ pavadintas daugiafunkcis verslo ir susisiekimo centras apims modernių biurų, prekybos, paslaugų ir pramogų parką, kuriame bus kviečiamas įsikurti verslas ir kitos organizacijos, ketinama išplėsti pėsčiųjų ir žaliąsias erdves, užtikrinti greitą ir patogų mobilumą visomis transporto rūšimis.

GALERIJA

  • Bus tvarkoma Vilniaus autobusų stotis: įspėja – viskas užtruks
  • Bus tvarkoma Vilniaus autobusų stotis: įspėja – viskas užtruks
  • Bus tvarkoma Vilniaus autobusų stotis: įspėja – viskas užtruks
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gerai būtų, bet...

Kur Šimašius, ten ir š_das. Nesakau, kad prie Zuoko viskas labai gerai buvo, tačiau atsakingumo ir protingumo buvo daugiau.

Senuks

Pigu š darys

T

Sutvarko vel tvarko sutvarko vel tvarko nu durniai tai gal bisa gyvenima visus milojonus ir sukisite i autobusu stoti auksine pataps
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS