Buvusio karinio dalinio teritorija Vilniuje parduota už beveik 15 mln. eurų | KaunoDiena.lt

BUVUSIO KARINIO DALINIO TERITORIJA VILNIUJE PARDUOTA UŽ BEVEIK 15 MLN. EURŲ

  • 0

Turto bankas aukcione už 14,99 mln. eurų pradinę sumą pardavė buvusios sovietinės armijos priešlėktuvinės gynybos dalinio teritoriją Vilniuje, Kalnėnuose, šalia Minsko plento.

Aukcione užsiregistravo ir dalyvavo vienas dalyvis, pranešė Turto bankas.

Parduotas beveik 20 hektarų sklypas su statiniais. Dalį dalinio teritorijos – 4 ha žemės – numatyta perduoti Vilniaus savivaldybei parkui įrengti.

„Miesto, bendruomenės ir Turto banko vizija dėl šio sklypo su statiniais sutapo – norisi, kad čia ateitų vienas vystytojas ar konsorciumas, kuris išvystytų teritoriją kaip vientisą. Savivaldybė, savo ruožtu, ketina sklypo pašonėje įrengti želdynus, kuriais galėtų naudotis ir naujakuriai, ir jau susiformavusi Kalnėnų bendruomenė“, – pranešime sakė Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Kas laimėjo aukcioną, kol kas neskelbiama – naujas savininkas Registrų centre paprastai įregistruojamas po to, kai šalys pasirašo sutartį ir pirkėjas perveda pinigus. Tam numatyta atitinkamai 30 ir 10 dienų.

Turto bankas, siekdamas padidinti sklypo vertę, dar iki Vilniaus miesto bendrojo plano keitimo pradžios 2016 metais savivaldybės prašė pakeisti jame nustatytą žemės paskirtį. Jau patvirtinus pakeistą bendrąjį planą Turto bankas inicijavo žemės sklypo pertvarkymą.

Pagal naujai patvirtintus teritorijų planavimo dokumentus buvo atsidalintos bendrosios sklypų dalys, suformuojant atskirus sklypus, nustatyti ir pakeisti žemės naudojimo būdai, taip pat suformuotas atskiras, daugiau nei 4 ha sklypas želdinių teritorijoms – jis bus perduotas savivaldybei parkui įrengti.

Įvertinus tai, kad sklypas anksčiau buvo naudojamas kariškoms reikmėms – pilstomas kuras, veikė šaudykla, galėjo būti ir kitų taršos šaltinių – atlikta ir grunto cheminė analizė, kuri parodė, kad įvairių cheminių elementų koncentracija neviršija normų, teritorija nėra užteršta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS