Dainų šventėje dalyvaujantys vaikai: košė tokia skysta, kad galima pilti į puodelius | KaunoDiena.lt

DAINŲ ŠVENTĖJE DALYVAUJANTYS VAIKAI: KOŠĖ TOKIA SKYSTA, KAD GALIMA PILTI Į PUODELIUS

  • 12

Trečiadienio vakarą politikė Dovilė Šakalienė teigė, kad kai kurie Dainų šventėje dalyvaujantys vaikai laikosi bado dietos. 

Socialiniame tinkle „Facebook“ politikė tikino, kad šiandien per pietus ir vakarienę pateikti patiekalai vaikų ir toliau nedžiugino – apetito nežadinančios maisto nuotraukos nesiliauja plūsti. 

„Kai kurie laikosi bado dietos ir dėl to šokant ar stovint ilgas valandas repeticijose darosi silpna, kiti mėgina išsilaikyti atvežtais apelsinais, kiti „susiorganizavo“ giminaičių Vilniuje. Atrodo, kad Remigijaus Šimašiaus iniciatyva dar neveikia? Ką galim padaryti, kad paspartinti procesą? Jie nori valgyt dabar, – rašė politikė ir pridūrė. – Košė, sako, galėtų būti puodeliuose, skysta tiek, kad galima gerti.“

Po Seimo narės įrašu atsirado ir vienas kitas tautiečio pasisakymas. „Tai yra siaubas. Bet dar blogiau, kad atsiranda tokių žmonių, kurie tikina, kad, prabilę apie apgailėtiną situaciją, rūpinasi tik pilvais, bet ne Dainų šventės idėja. Na, kiek ilgai mes gyvensim su tuo vergo mentalitetu?“, – rašė internautė Saulė. 

O štai Sigita pasidalijo vaizdu, kur sriuboje užfiksuotas netikėtas radinys.

„Pasirūpinta ir maistu, ir gydymu“, – šmaikštavo moteris.

 „Bruneros“: atsiprašome už nesklandumus

Kilus pasipiktinimui dėl prastos kokybės maisto Dainų šventės dalyviams, maisto tiekėja „Bruneros“ sako apgailestaujanti dėl nesklandumų.

„Visuomenės nuoširdžiai atsiprašome už nesklandumus ir labai apgailestaujame, jog nežiūrint į tai, kad mūsų įmonės kolektyvas dirba iš visos širdies, tam kad šventės dalyviai būtų pamaitinti laiku, skaniai ir kokybiškai, kai kuriais atvejais žmogiškojo faktoriaus nepavyko išvengti“, – rašoma trečiadienio vakarą išplatintame viešosios įstaigos komentare.

Socialiniuose tinkluose pastaruoju metu plinta Dainų šventės dalyvių skundai dėl nepilnų porcijų, nekokybiško maisto ar netgi apskritai negautų pietų ar vakarienės.

Reaguodamas į tai, sostinės meras Remigijus Šimašius paragino verslą pasirūpinti tinkamu Dainų šventės dalyvių maitinimu. Į šį kvietimą atsiliepė apie dešimt prekybos tinklų, maisto pramonės ir prekybos įmonių, maisto tiekėjų ir maitinimo įstaigų.

Savivaldybės duomenimis, į šį kvietimą atsiliepė daugiau nei 25 įmonės bei restoranai, surinkta per 31,4 tūkst. porcijų. Pirmasis maistas šventės dalyvius pasiekė trečiadienį. Savivaldybė trečiadienio vakarą pasidalijo ir vaizdo įrašu, kuriame vaikai rikiuojasi eilėse prie maisto. 

„Bruneros“ ir Dainų šventės organizatoriai teigia, kad nesklandumai pašalinti ir maistas dalyviams tiekiamas tinkamai.

Kritikos sulaukę Dainų šventės maisto tiekėjai teigia, jog 36 tūkst. dalyvių šventė yra ypatingai didelio didelio masto renginys, kuriam ruoštis reikia pradėti bent prieš metus.

Įstaiga prašo supratingumo bei tolerancijos ir kviečia dėl nesklandumų kreiptis nemokamos kokybės linijos telefonu 8 800 51010.

Dainų šventės dalyvius šiemet maitina bendrovės „Riekė“ ir „Ovantis“ bei viešoji įstaiga „Bruneros“. Pirmos dvi minėtos įmonės kartu laimėjo 154 tūkst. eurų vertės viešąjį pirkimą, o dviejų „Bruneros“, anksčiau veikusios „Kretingos maisto“ pavadinimu, laimėtų pirkimų vertė siekia 667 tūkst. eurų.

Šventės vadovas: R. Šimašius žongliruoja politine įtaka

Dainų šventės direktorius Saulius Liausa sako, kad Vilniaus meras, verslininkus sukvietęs pasirūpinti, kad šventės dalyviai nebadautų, „žongliruoja politine įtaka“ ir tyčia kelia visuomenės pasipiktinimą.

Jis taip pat pažymi, kad R. Šimašius buvo kviečiamas įsitraukti į renginių organizavimą ir anksčiau, tačiau nedalyvavo nei viename Dainų šventės organizatorių darbiniame posėdyje, jo nebuvo matyti ir žiniasklaidai organizuotuose renginiuose.

GALERIJA

  • Dainų šventėje dalyvaujantys vaikai: košė tokia skysta, kad galima pilti į puodelius
  • Dainų šventėje dalyvaujantys vaikai: košė tokia skysta, kad galima pilti į puodelius
  • Dainų šventėje dalyvaujantys vaikai: košė tokia skysta, kad galima pilti į puodelius
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Rasa

Tai va Viešųjų pirkimų įstatymo pasekmės, kai maitinimo konkursą laimi mažiausią kainą pasiūliusi maitinimo įmonė ir manau konkurso rengėjai nesusiprotėjo į sąlygas įrašyti, kad negali konkurse dalyvauti įmonė Maisto kokybės tarnybos bausta už nekokybišką maistą. Vaikus pavargusius, per dieną muštravotus palikti be vakarienės ir teisintis, kad nespėjama baisu, mūsų šeima anūkės neleido. Aš manau, Dainų šventės turi vykti kiekviename mieste, visa Lietuva turi dainuoti ir šokti, tai nebus tiek žmonių vienoje vietoje ir problemų mažiau, reikia keisti tvarką.

Arunas

Vagim tai reikia prisiest prisivokt pinigus praplaut ir procentuka numest auksciau o ka zmogeliai jie nieko neikas.

Renata

Pigiai, tai dar bebūtinai šlykščiai. Virkite tas košes, jos tikrai geriau nei sušutę makaronai, bet ... O kai prie tos žyžos alia troškinukas padavė peilį su šakute, tai likome sutrikę. Gal ir būtų galima valgyti, jei bent šaukštą būtų davę, ką čia su šakute pasemsi? O ką su peiliu pjauti taip ir nesupratome......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS