Dėl patirtų nepatogumų vilniečiai neslepia pykčio: nenoriu keiktis | KaunoDiena.lt

DĖL PATIRTŲ NEPATOGUMŲ VILNIEČIAI NESLEPIA PYKČIO: NENORIU KEIKTIS

  • 24

Vilniuje vykęs NATO viršūnių susitikimas kai kuriems sostinės gyventojams sukėlė nemalonių emocijų. Štai antroji NATO viršūnių susitikimo diena sujaukė dalies vilniečių planus – spūstyse teko stovėti ir po kelias valandas, o informacija ne tik gyventojus, bet ir viešojo transporto valdymo centrą pasiekė tik antrosios susitikimo dienos išvakarėse. Apie tai – LNK reportaže.

Antrąją NATO viršūnių susitikimo dieną dauguma iš namų išvykusių vilniečių toli nenuvažiavo – net kelioms valandoms strigo spūstyse. Apie dar labiau griežtinamus eismo ribojimus Vilniaus savivaldybė pranešė tik antradienio vakarą, nors Vadovybės apsaugos tarnyba (VAT) sako, kad jokių papildomų priemonių nesiėmė, esą tiesiog nepalankiai susidėliojo aplinkybės.

„Vienas dalykas, šiandien (trečiadienį – red. past.) kortežai važiavo būtent ryte į susitikimo vietą, kada visas miestas keliasi ir važiuoja į savo darbus (...). Tai turbūt pagrindinė priežastis, kodėl teko šiek tiek ilgiau palaukti“, – sakė VAT direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kortežai privalo veikti kaip gerai sustyguotas orkestras, o tai padaryti ne taip paprasta.

„Per trumpą laiko tarpą visus sunaviguoti, o jų iš viso šiandien buvo apie 52 savarankiški kortežai, kurie turi suvažiuoti iš skirtingų miesto vietų“, – pasakojo P. Nemira.

Maršrutai iš tiesų vėlavo. Fiksavome vėlavimus net iki pusvalandžio tam tikrose atkarpose.

Nuo pusės septynių ryto iki vidurdienio eismas buvo apribotas ne tik miesto centre, senamiestyje ir aplink „Litexpo“ rūmus, bet ir dalyje sostinės pagrindinių arterijų – Geležinio Vilko, Oslo, Ukmergės, Savanorių, Ozo ir kitose gatvėse.

Gyventojai trečiadienį neslėpė pasipiktinimo: „Nenoriu keiktis.“ „Dabar reikia nuvažiuoti iki „Panoramos“, pastatyti automobilį – privažiuoti neįmanoma.“ „Sudėtinga ir vaikus buvo nuvežti į darželį, ir į darbus, o dabar Ukmergės g. stovėjom visą laiką. Vakar dvi valandas iki Lazdijų važiavau.“ „Šiuo metu labai sunku važinėti, o dirbt tai reikia.“

Buvo ir tokių, kurie iki pagrindinių gatvių nė neprivažiavo. Pamatė, kas darosi, apsisuko ir nusprendė grįžti atgal.

Gatvėse stojo ne tik gyventojų automobiliai, lūkuriuoti teko ir viešojo transporto.

„Maršrutai iš tiesų vėlavo. Fiksavome vėlavimus net iki pusvalandžio tam tikrose atkarpose“, – pasakojo Viešojo transporto organizavimo skyriaus vadovas Jonas Damidavičius.

Apie laikinai uždaromas papildomas gatves viešasis transportas taip pat sužinojęs tik antradienį.

„Apribojimai, kurie buvo žinomi praėjusią savaitę, pagal kuriuos mes planavome maršrutus, ir vakarykščiai, kuriuos sužinojome tik vakare, jie turėjo labai didelės įtakos viešajam transportui. Kaip buvo įmanoma tuos apribojimus apvažiuoti, taip mūsų eismo valdymo centras ir nukreipė tuos maršrutus. Tačiau dalis maršrutų tikrai stovėjo“, – nesklandumų neslėpė J. Damidavičius.

VAT sako, kad, palyginti su panašia patirtimi kituose Europos miestuose, nepatogumų gyventojams galėjo būti ir daugiau: „Mūsų miestas tikrai puikiai susitvarkė šiam renginiui. Mes, atvirai sakant, numatėme ir tikėjomės, kad bus žymiai didesnių sunkumų miesto gyventojams.“

Esą vilniečiai su pareigūnais aktyviai bendradarbiavo.

„Gauname nemažai įvairaus pobūdžio skambučių, pranešimų apie kažkokius pastebėtus įtartinus daiktus ir visa ta sąveika su mūsų visuomene, bendruomene, padeda staigiai, greitai išspręsti tas problemas“, – trečiadienį džiaugėsi visuomenės pagalba VAT direktoriaus pavaduotojas P. Nemara.

GALERIJA

  • Dėl patirtų nepatogumų vilniečiai neslepia pykčio: nenoriu keiktis
  • Dėl patirtų nepatogumų vilniečiai neslepia pykčio: nenoriu keiktis
  • Dėl patirtų nepatogumų vilniečiai neslepia pykčio: nenoriu keiktis
  • Dėl patirtų nepatogumų vilniečiai neslepia pykčio: nenoriu keiktis
Feisbuko grupės „Reidas Vilniuje | Trikojis Vilniuje“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Nikai

Ten ne zmones ten nacistai o DOMBASO VAIKAI ZMONES KAIP??? MACIT juos visus ten reikia slava hemarojams narkonanams slava PASTUDIJUOK ISTORIJOS KNYGAS NIKA!!!

Kodėlčius

Jo,a kai gatves uždaro dėl peredastų šankinimosi,keiktis nesinori?

gailestingas samarietis

Še tau.Klykavo ir džiaugėsi ,kad Vilnių pasirinko karo vanagai naujam Okrainos padalinimui,a kai pakentėt,tai jau niekaip.Jėzusui ir sopėjo kai jį čviekais žydai prie kryžiaus kalė,ant jo kaip voblą vytino...Ale jokio supratimo,viškom išmandrėjo miesčionys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS