Dėl savivaldybės klaidų atšaukiamas didžiulis renginys: atlikėjai – šokiruoti | KaunoDiena.lt

DĖL SAVIVALDYBĖS KLAIDŲ ATŠAUKIAMAS DIDŽIULIS RENGINYS: ATLIKĖJAI – ŠOKIRUOTI

  • 5

Spalio 9 dieną pradėti griauti Profsąjungų rūmai sugriovė ir turėjusį įvykti didžiausią Helovino karnavalą Vilniuje. Vilniaus miesto savivaldybė nesutinka visiškai prisiimti atsakomybės už sutarties nesilaikymą, tuo tarpu organizatoriai priversti atšaukti renginį.

Pasiūlė patalpas be langų ir elektros

Ginčas kilo, kai „Grand Halloween Carnival“ organizatorius Vitalij Litvinenko netikėtai išgirdo, kad Profsąjungų rūmų pastatas, kuriame spalio 31 d. planuotas renginys, bus griaunama skubos tvarka. „Apie tai manęs net neinformavo pati savivaldybė, šį faktą sužinojau iš pažįstamų“, – pasakoja jis.

V. Litvinenko sako, kad jis iš pradžių tikėjosi šią problemą išspręsti taikiai. „Vilniaus miesto savivaldybės atstovai tikino, kad ras geriausią įmanomą alternatyvą, tačiau po savaitės paieškų mums buvo pasiūlytos „Audėjo“ baldų centro patalpos, kurios neatitiko techninių ir saugos galimybių: dalis pastato visiškai neturėjo langų, visur bėgo vanduo, neveikė elektra, užsiveisęs pelėsis“, – įspūdžiais iš vietos dalinasi organizatorius.

Kompensacija per maža

Po nesėkmingos patalpų paieškos Helovino renginiui, Vilniaus miesto savivaldybė pasiūlė organizatoriams vietą susirasti patiems ir pažadėjo kompensuoti dalį išlaidų. Deja, kompensacija nesiekė nei ketvirčio reikiamos sumos.

Manau, kad tokiu atveju savivaldybė turėtų duoti tai, kas įmanoma, o ne ieškoti, kaip taupyti pinigus, nes Profsąjungų rūmų griovimui buvo skirta 1,9 mln. eurų.

„Padarę keletą skambučių sužinojome, kad būtent spalio 31 dieną laisva „Compensa“ koncertų salė. Jos nuomos išlaidos, aptarnavimas ir kompensacija už kito maisto tiekėjo įleidimą siekė apie 18 tūkst. eurų (su PVM), tačiau iš savivaldybės sulaukėme atsakymo, kad ji geranoriškai sutinka kompensuoti salės nuomą 4400 eurų ir tai yra galutinė jų siūloma suma. Suprantu, kad reikalinga suma nėra maža, tačiau reikia atsižvelgti į faktą, kad apie Profsąjungų rūmų griovimą mes nebuvome informuoti laiku, o jau seniai buvome pasirašę sutartį ir sumokėję už nuomą. Žinia visuomenėje pasklido likus trims savaitėms iki renginio, todėl sustojo bilietų pardavimai, žmonės nežinojo, ko tikėtis, ir jau tuomet buvo padaryti dideli nuostoliai renginiui. Manau, kad tokiu atveju savivaldybė turėtų duoti tai, kas įmanoma, o ne ieškoti, kaip taupyti pinigus, nes Profsąjungų rūmų griovimui buvo skirta 1,9 mln. eurų“, – apmaudo neslepia V. Litvinenko.

Nuostoliai milžiniški

Dėl susiklosčiusios situacijos parduoti bilietus į ant plauko pakibusį renginį organizatoriams buvo sunku, jie negavo reikiamos paramos iš savivaldybės, todėl yra priversti visiškai atšaukti renginį. V. Litvinenko skaičiuoja, kad jų patirti nuostoliai gali būti labai dideli.

„Nuostolį patiria ne tik visa komanda, atidavusi savo laiką ir jėgas – mes jau nebesitikėjome iš Helovino karnavalo ką nors uždirbti, buvo svarbu, kad jis apskritai įvyktų. Pagal sutartis mes negalėsime susigrąžinti atlikėjams sumokėtų honorarų, skrydžių bilietų ir kitų išlaidų, o kur dar nepatenkinti žmonės, kurie pirko bilietus, laukė renginio, žinau, kad buvo ir planavusių atskristi į Lietuvą būtent dėl Helovino karnavalo. Kas jiems kompensuos visą šį nesusipratimą? Aš jau nebekalbu apie tai, koks milžiniškas nuostolis yra padarytas mūsų reputacijai“, – nuogąstavo jis.

Renginio organizatorius „Sound Traffik“ atstovaujanti teisininkė Agneta Malkina sako, kad pagal nuomos sutartį Vilniaus miesto savivaldybė pažeidė nuomininko teises. „Nugriauti  vietą,  kurioje  organizuojamas  renginys  be išankstinio įspėjimo, kaip to reikalauja  nuomos  sutartis,  negalima, jei nuomotojas nepasiūlo alternatyvos, kuri  bent  jau  atitiktų techninius reikalavimus  ir  būtų  saugi  lankytojams. Šiuo atveju siūlomos renginio alternatyvos net iš dalies neatitiko techninių galimybių ir saugumo technikos, keldamos rimtą pavojų renginio organizatorių ir lankytojų sveikatai, higienai bei gyvybei. Renginiui neįvykus dėl nuomotojo kaltės, organizatorius patiria daug nuostolių, kol kas jų tiksliai įvardinti realiai neįmanoma, nes ne visos šalys pristatė savo pretenzijas dėl renginio vietos netekimo“, – teigia ji.

Atlikėjus šokiravo savivaldybės abejingumas

Dėl susiklosčiusios situacijos buvo šokiruoti ir „Grand Halloween Carnival“ turėję pasirodyti atlikėjai. Jiems Vilniaus miesto savivaldybės veiksmai pasirodė nesuprantami, o už renginio atšaukimą likus tiek mažai laiko organizatoriai gali patekti į juodąjį sąrašą ir prarasti galimybę rengti tokio tipo vakarėlius ateityje.

Citata iš didžėjaus Joe ET laiško organizatoriams: „Kai sužinojau, kad vakarėlio vieta bus nugriauta prieš tai tinkamai neinformavus organizatorių ir nepasiūlius alternatyvos, aš nustebau, kad tokie dalykai gali nutikti apskritai. Šimtai žmonių, ketinę atvykti iš visos Europos į jūsų renginį bus labai nusivylę. Dauguma šių žmonių niekada nebuvo Lietuvoje, todėl tikiuosi, jog jūs suprantate, kad prarandate didžiules turizmo galimybes ne tik dabar, bet ir ateityje. Kalbant iš profesionalios pusės, tokios naujienos sklinda greitai ir visa elektroninės muzikos bendruomenė gali įtraukti jus ir jūsų šalį į juodąjį sąrašą. Tai turės didelį poveikį jūsų reputacijai ir galimybėms ateityje organizuoti tokio tipo renginius“.

Nepasitenkinimą Lietuvos valdžia išreiškė ir atlikėjas DJ Shadow. „Šiandien sužinojau, kad „Grand Halloween Carnival“ renginys neįvyks todėl, kad savivaldybė nugriovė jo vietą ir nepadėjo rasti kitų tinkamų patalpų. Manau, kad tai rodo valdžios atsakomybės nebuvimą ir didelę nepagarbą Lietuvos žmonėms bei gausybei atlikėjų iš viso pasaulio, ketinusių koncertuoti renginyje“, – apmaudo neslėpė jis.

 

Griaunami sostinės Profsąjungų rūmai

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

GALERIJA

  • Dėl savivaldybės klaidų atšaukiamas didžiulis renginys: atlikėjai – šokiruoti
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Emma23

vplan.com/diena - yra puiki suaugusiųjų pažinčių svetainė su išmaniąja paieškos sistema, kuri suranda sеkso partnerį!

Henrikas

Helovynas - amerikosiškos kiaulės žviegimas. Ir prie ko čia Lietuva?

Anonimui Pydarui

Tai kur Lietuvos liaudis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS