Dėl Vilniuje kilusio gaisro – įspėjimas: pataria vengti buvimo gryname ore, užsidaryti langus | KaunoDiena.lt

DĖL VILNIUJE KILUSIO GAISRO – ĮSPĖJIMAS: PATARIA VENGTI BUVIMO GRYNAME ORE, UŽSIDARYTI LANGUS

  • 1

Vilniuje popietę kilus gaisrui, vaistininkai įspėja vengti būti gryname ore ir palaukti, kol užterštumas ore išsisklaidys.

Vilniuje popietę užsiliepsnojus angarams ir šalia jų esančiam putplasčiui, vaistininkai rekomenduoja iki pat pirmojo lietaus vengti būti gryname ore.

„Gaisro sukelti dūmai vėjo buvo nešami į miesto centrą ir senamiestį, rekomenduojame užsidaryti langus ir palaukti kol gaisro sukeltas užterštumas praeis. Geriausia, jeigu galite tai padaryti iki pirmojo lietaus. Prasidėjęs galvos skausmas ar mieguistumas, gali reikšti, kad apsinuodijote dūmais“, – sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Juodsnukytė.

Jeigu prisikvėpavote dūmų, pykina, vemiate, rekomenduojama kuo skubiau kreiptis į medikus dėl apsinuodijimo. Vaistininkai rekomenduoja sekti informaciją ir atsižvelgti į rekomendacijas.

Kaip informuoja Metro.lt dėl gaisro centrinėje miesto dalyje galimas trumpalaikis smogas, nes vėjas nestiprus. Todėl esantiems Vilniaus centre geriau likti patalpose ir nedarinėti langų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

aha, žinoma!

Per tokius karščius dabar pakentėkite, nors žmonės rašė skundus Vilniaus savivaldybei. Bet juk nieko tokio, na neatliko savo darbo eilinį kartą biurokratai, ką dabar padarysi? :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS