R. Šimašius: derybos dėl koalicijos Vilniuje vyksta sėkmingai | KaunoDiena.lt

R. ŠIMAŠIUS: DERYBOS DĖL KOALICIJOS VILNIUJE VYKSTA SĖKMINGAI

  • 1

Išrinktasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad derybos dėl valdančiosios koalicijos Vilniuje vyksta sėkmingai ir gali būti baigtos kitą savaitę.

Tai Liberalų sąjūdžio atstovas sakė antradienį po susitikimo su konservatorių, socialdemokratų, „Tvarkos ir teisingumo“ bei „Lietuvos sąrašo“ partijų atstovais.

„Dar ne pabaiga, dar nekviečiame pozuoti su paspaustomis rankomis, reiškia dar ne iki galo sutarėme“, - žurnalistams sakė R.Šimašius.

„Deramės dėl darbų, dėl daugelio iš jų yra aiškus panašus matymas, apskritai dėl savivaldybės veiklos būdo, skaidrumo, decentralizavimo veiklos - viskas šitas yra aišku. O šiaip derybos vyksta sėkmingai“, - pridūrė jis.

Susitikime be jo dalyvavo socialdemokratai Juras Požela ir Gintautas Paluckas, konservatoriai Mykolas Majauskas ir Valdas Benkunskas, „Lietuvos sąrašo“ lyderis Darius Kuolys bei „tvarkiečiai“ Juozas Imbrasas ir Almantas Petkus. Visi politikai, išskyrus J.Poželą ir A.Petkų, yra išrinkti į Vilniaus tarybą.

R.Šimašius sakė tikįs, kad koalicijos sutartis bus pasirašyta kitą savaitę.

Koaliciją siekiantys suformuoti liberalai Vilniaus taryboje su R.Šimašiumi turi 16 mandatų, Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - aštuonis, socialdemokratai ir „Lietuvos sąrašas“ - po keturis, „tvarkiečiai“ - tris.

Į derybas nebuvo kviečiami Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovai, kurie atitinkamai yra gavę 10 ir šešis mandatus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SĄJŪDIS 2

“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos ******************************************************************************************************************************************************** “Mes, pasirašiusieji, atsiribojame nuo tokio Lietuvos valdžios elgesio su Tauta ir valstybe.”

SUSIJUSIOS NAUJIENOS