Draudimas sutiko finansuoti Pilaitės maniežą dengusio kupolo tvarkymo darbus | KaunoDiena.lt

DRAUDIMAS SUTIKO FINANSUOTI PILAITĖS MANIEŽĄ DENGUSIO KUPOLO TVARKYMO DARBUS

  • 0

Dėl didelių sniego sankaupų sausio pabaigoje subliuškęs Pilaitės futbolo maniežą dengęs pripučiamas kupolas netrukus bus perduotas gamintojui, kuris atliks membranos defektaciją. Šiuos darbus apmokės maniežą apdraudusi draudimo kompanija „Gjensidige“.

„Nei savivaldybei, nei mokyklai, kuriai priklauso maniežas, kupolo tvarkymas netaps finansine našta, nes patirtą žalą kompensuos draudimas. Pirmosios draudimo išmokos – jau pakeliui, todėl netrukus pradėsime tvarkymo darbus. Vieninteliai nuostoliai mokyklai ir sporto bendruomenei – tai prarastas treniruočių futbolo manieže laikas. Tačiau surinkus ir išvežus kupolo membraną, ir jas bus galima atnaujinti“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Nutirpus visam sniegui ir apžiūrėjus esamą kupolo būklę, draudimo kompanija skyrė finansavimą kupolo demontavimui, jo dalių transportavimui ir defektų nustatymui. Pirmajame kupolo tvarkymo etape darbai pareikalaus kiek daugiau nei 90 tūkst. eurų įskaitant PVM.

Demontuojant esamas konstrukcijas planuojama išardyti kupolo membraną dalimis, o likusią įrangą – duris, vartus, apšvietimo elementus ir kitą inventorių – perduoti sandėliavimui. Kupolo demontavimą patikėta atlikti uždarajai akcinei bendrovei „Sversa“. Tačiau išrenkant konstrukcijas taip pat dalyvaus ir priežiūrą vykdys kupolo gamintojo „Plastbud Sport“ atstovai iš Lenkijos. Demontavimo darbus numatoma pradėti po Velykų. Preliminariais skaičiavimais, darbai turėtų užtrukti keturias penkias dienas.

Antruoju etapu draudimo bendrovė įvertinsi nuostolius dėl kupolo remonto – planuojama įvertinti pažeistų kupolo dalių gamybos, jų transportavimo į Vilnių išlaidas, įrangos montavimo darbų apimtis ir kitų galimų inventoriaus pažeidimų dydį. Nuostoliai bus vertinami atlikus kupolo defektaciją bei gavus kupolo  gamintojo pasiūlymą.

Vicemeras tikina, kad, kol kupolas tvarkomas, Pilaitė be stadiono neliks. Pasak jo, nukėlus kupolą ir įsitikinus, ar didelės žalos dirbtinei dangai ir kitai įrangai nepadaryta, aikštynu vėl bus leista naudotis.

„Šiltuoju metų laiku stadionas tinkamas treniruotėms ir be uždangos. Pavasarį ir vasarą kupolą buvo planuojama suskleisti net jei jis būtų buvęs sveikas. Tad ir dabar maniežas veiks kaip atviras aikštynas, kol kupolas bus apžiūrimas ir remontuojamas, – pažymi V. Benkunskas. – Iš naujo uždengti stadioną planuojama vėl atvėsus orams.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS