Ekspertai Vilniuje kurs ateities mokyklos Ukrainoje modelį | KaunoDiena.lt

EKSPERTAI VILNIUJE KURS ATEITIES MOKYKLOS UKRAINOJE MODELĮ

  • 10

Ketvirtadienį Vilniuje prasideda architektūros ir švietimo ekspertų iš Ukrainos bei Lietuvos kūrybinės dirbtuvės.

Jos taip pat žymės atviro tarptautinio architektūrinio konkurso pradžią, pranešė Centrinė projektų valdymo agentūra.

Dirbtuvių tikslas – parengti projekto „Ateities mokykla Ukrainoje“ architektūrinio konkurso užduotį ir rekomendacijas dėl vertinimo kriterijų.

Atviras tarptautinis konkursas skirtas sukurti ir išrinkti geriausią projekto „Ateities mokykla Ukrainoje“ techninį projektą, kuriuo galės naudotis tiek Ukrainos institucijos, tiek tarptautiniai partneriai, aktyviai dalyvaujantys Ukrainos atkūrimo ir atstatymo procese.

Standartinis techninis mokyklos projektas ne tik sutaupytų laiko, kai statybos turi vykti greitai, mažintų išlaidas, bet ir sudarytų galimybę pastatyti modernią inovatyvią ugdymo įstaigą.

„Prieš sudarant architektūrinio konkurso užduotį, turime žinoti, kokios mokyklos nori ir kokios reikia Ukrainai – tam aptarti pasitelkiame kūrybinių dirbtuvių formatą“, – sakė Lietuvos architektų sąjungos valdybos narė ir projekto „Ateities mokykla Ukrainoje“ koordinatorė Rūta Leitanaitė.

Atvirą tarptautinį architektūrinį konkursą tikimasi paskelbti šių metų pabaigoje.

Projektas „Ateities mokykla Ukrainoje“ yra Lietuvos Vyriausybės iniciatyva, kurios pagalba siekiama rasti praktinį sprendimą, padėsiantį atkurti Ukrainos švietimo infrastruktūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

O

Lietuvos vaikams nereikia ateities mokyklos. Žinot jau visko per dauk. Pinigai plaukia, vėliavos ant kėkvieno kampo . Lietuvos greitai nesimatys. Pagalba, atjauta reikalinga , niekas to nenuneigs., bet jau jaustis savoje Tėvynėje antrarūšiaiis tikrai tampa nejauku. Mūsų vaikams labai reikia pagalbos, nes eina netinkamu keliu

lietuvoj jau sukure,, Pedo ateities mokykla,,

visi pusdebiliais su isdraskytais raukais ,vaikuciai vaiksto...

mano katinas kada neturi ka veikt

sau kiausus laizo iki blizgesio... o Lietuvos ,,,svietimo sexspertai,,, kuria banderoms ,,, ateities mokyklas Okrainoj,,,....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS