VTEK: tarnybinį automobilį ne darbo metu naudojęs P. Poderskis pažeidė įstatymą | KaunoDiena.lt

VTEK: TARNYBINĮ AUTOMOBILĮ NE DARBO METU NAUDOJĘS P. PODERSKIS PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

Tarnybinį automobilį ne darbo metu naudojęs Vilniaus miesto administracijos direktorius Povilas Poderskis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą, ketvirtadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Etikos sargai tyrimo metu nustatė, kad pernai rugsėjo 18 dieną P. Poderskis tarnybiniu automobiliu „Opel Corsa“ po darbo valandų vyko namo į Kauną bei kitos dienos rytą – atgal į darbą Vilniuje.

Teigiama, kad administracijos direktorius etikos sargams nenurodė, kokias tarnybines savivaldybės administracijos direktoriaus funkcijas tuo metu vykdė.

„Kelionės iš namų į darbą arba iš darbo į namus nelaikytinos tarnybine veikla ar tarnybine būtinybe. Pabrėžtina, kad asmuo privalo sugebėti pagrįsti kelionių tarnybiniu automobiliu į kitus miestus tikslus“, – rašoma VTEK pranešime.

Taip pat etikos sargai konstatuoja, kad Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintose tarnybinių automobilių naudojimo taisyklėse aiškiai nustatyta, kad tarnybiniai automobiliai gali būti naudojami tik tarnybinėms užduotims vykdyti.

„VTEK siūlo Vilniaus miesto savivaldybės merui ir tarybai inicijuoti, kad būtų kompensuotos savivaldybės patirtos išlaidos, susidariusios dėl nepagrįsto P. Poderskio naudojimosi tarnybiniu transportu“, – teigia etikos sargai.

Tuo metu įstatymą pažeidęs P. Poderskis BNS teigė kito sprendimo ir nesitikėjęs, tačiau ketina šį tarnybos sprendimą skųsti.

„Aš nieko kito ir nesitikėjau. Sprendimas nėra netikėtas. Tik niuansas yra toks, kad sprendimą jie priėmė beveik mėnesį pavėlavę su savo maksimaliais terminais – jie turėjo sprendimą priimti per tris mėnesius ir dar tą terminą pratęsė trims mėnesiams“, – sakė P. Poderskis.

„Manau, kad vedinas sportinio intereso tikrai jį skųsiu. Aš nesutinku su formalia sprendimo puse, bet su pačiu sprendimu aš sutinku“, – pridūrė jis.

VTEK primena, kad įstatymą pažeidę valstybės tarnautojai vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pilietis

Vadinasi yra nesąžiningas valstybės tarnautojas,reikia atkeisti iš pareigų nes iš jo tikėtis sąžiningo darbo ,negalima.

...

Žilvinuk, tu čia apie save?.. :s

Žilvinas Ručys

Lietuvos priešas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS