Vilniaus šilumos tinklų vadovė: pagrindinis tikslas – skaidriai perimti šilumos ūkį | KaunoDiena.lt

VILNIAUS ŠILUMOS TINKLŲ VADOVĖ: PAGRINDINIS TIKSLAS – SKAIDRIAI PERIMTI ŠILUMOS ŪKĮ

  • 2

Savivaldybės valdomos įmonės Vilniaus šilumos tinklai, kuri iš „Vilniaus energijos“ 2017 metais perims sostinės šilumos ūkį, vadove paskirta buvusi prezidentės patarėja Giedrė Kaminskaitė-Salters teigia, kad jos pagrindinis tikslas bus skaidriai perimti sostinės šilumos ūkį.

„Mano pagrindinė užduotis bus skaidriai ir efektyviai perimti Vilniaus šilumos ūkį. Dar reikės išsiaiškinti, koks turtas, kiek į jį investuota“, - BNS sakė G.Kaminskaitė-Salters.

Ji tikino, kad kompromisų dėl skaidrumo perimant turtą nebus. Naujoji šilumos tinklų vadovė pripažino, kad laiko pasiruošti turto perėmimui nėra daug.

„Aš manau, kad laiko tarpas nedidelis, reiks labai intensyviai dirbti“, - sakė ji.

G.Kaminskaitė-Salters teigė, kol kas negalinti pasakyti, kokie pokyčiai laukia pačių šilumos tinklų, mat pirmiausiai jai reikės susipažinti su kolektyvu, įmonės finansine padėtimi.

G.Kaminskaitė-Salters nuo ketvirtadienio pakeis buvusį Vilniaus šilumos tinklų vadovą Arūną Keserauską.

„Šiandien susirinkusi valdyba atsisveikino su buvusiu vadovu ir nuo rytojaus paskyrė Giedrę“, - BNS patvirtino savivaldybės tarybos ir šilumos tinklų įmonės stebėtojų tarybos narys Mykolas Majauskas.

Jis teigė, jog svarbu, kad naujoji vadovė yra nepriekaištingos reputacijos.

Vilniaus savivaldybė vasario pabaigoje jau pradėjo šilumos ūkio perėmimo iš „Vilniaus energijos“ procedūrą - suformavo darbo grupę, kuri rūpinasi turto perėmimu.

2002 metais vasarį pasirašyta savivaldybės šilumos tinklų nuomos sutartis su „Vilniaus energija“ baigiasi 2017 metais vasarį. „Vilniaus energija“ tvirtina, kad iki 2014 metų į šilumos ūkį yra investavusi 162,4 mln. eurų (557,2 mln. litų) - maždaug 96 proc. sumos, kurią įsipareigojo investuoti.

2010 metų birželį miesto taryba nepritarė siūlymui dar dvidešimčiai metų - nuo 2017 iki 2037 metų pratęsti ūkio nuomą koncernui „Dalkia“. Tuomet skelbta, kad tik su tokia sąlyga „Dalkia“ sutiktų investuoti į biokuro katilus.

G.Kaminskaitė-Salters prezidentės patarėja ekonomikai dirbo nuo 2014 metų rugsėjo. Iki tol ji dirbo Didžiojoje Britanijoje. Ji studijavo Londono ekonomikos mokykloje, Oksfordo universitete, kur apsigynė tarptautinių politikos mokslų magistro laipsnį, Nyderlandų Mastrichto universitete studijavo energetikos teisę ir apsigynė teisės daktaro laipsnį. Be to, ji specializavosi komercinėje energetikos teisėje, ilgą laiko dirbo advokate Jungtinėje Karalystėje, pastarosios Vyriausybės Tarptautinių santykių departamente, Elektros ir dujų rinkų tarnyboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

b

tai afera , prasuko bizniuką o dabar pelningai praduos , pinigų plovykla

BUS TAIP KAP VISADA

Banką Snoras sutvarkė Grybauskaitės "hebra", sakaidriai ir gražii, gavosi šnipštas, žmonms liko "ragai ir kanopos". Toks pat šnipštas bus ir su Vilniaus ŠT. Mokesčiai užaugs, atsakingų už nemokšišką valdymą nebus. Apgailėtinas vaizdelis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS